2020-02-21 19:36

Corina Creţu: Fondurile structurale pot ajuta statele UE în procesul de integrare a migranţilor

 |  13:04
Corina Creţu: Fondurile structurale pot ajuta statele UE în procesul de integrare a migranţilor

Comisarul european pentru Politica Regională, Corina Crețu, a afirmat, într-o scrisoare adresată ministrului Fondurilor Europene, Marius Nica, că fondurile structurale pot ajuta considerabil statele membre pentru a răspunde nevoilor privind integrarea în societate a migranților și refugiaților.

"Vă scriu aceste rânduri pentru a vă informa despre rolul pe care îl poate juca Politica de Coeziune în integrarea migranților și refugiaților. După cum bine știți, Comisia Europeană a depus permanent eforturi semnificative pentru a oferi un răspuns coordonat la nivel european în materie de migrație și refugiați. În acest sens, la data de 23 septembrie, președintele Juncker le-a prezentat șefilor de stat și de guvern o serie de măsuri operaționale concrete", a afirmat Corina Crețu, potrivit unui comunicat de presă.

Comisarul european a mai precizat că Fondul european de dezvoltare regională poate cofinanța o gamă largă de acțiuni, „de la crearea unor centre de primire, spitale mobile, furnizarea de apă și facilități sanitare, până la asigurarea infrastructurii sociale, de sănătate, educație, cazare și îngrijire a copilului; de la acțiuni de minimizare a izolării spațiale și educaționale a migranților, până la sprijinul acordat pentru înființarea de noi întreprinderi”.

"Eficacitatea acestor investiții depinde, în mare măsură, de coordonarea lor cu măsurile de integrare socială și de ocupare a forței de muncă cofinanțate din Fondul social european", a completat Corina Crețu.

Aceasta a mai spus că „aproximativ 220 de milioane de euro sub formă de sprijin din Fondul european de dezvoltare regională au fost redirecționați în Italia pentru a finanța facilități de primire și nave de patrulare și salvare”.

„Dar se poate face mai mult. Suntem hotărâți să ajutăm statele membre să adapteze programele la noile circumstanțe, dacă acest lucru este necesar", a completat comisarul european.

Corina Creţu i-a solicitat ministrul român să-i transmită ei şi echipei sale propunerile în acest sens.

"Deoarece statele membre sunt cele care pot evalua ce tip de investiții sunt necesare, doresc să vă invit să ne transmiteți rapid, mie și serviciilor mele, propunerile dumneavoastră. Echipa mea se va asigura că veți beneficia de consiliere personalizată asupra investițiilor care pot fi finanțate, de sprijin pentru identificarea celor mai potrivite instrumente UE, precum și de ajutor în crearea unor pachete integrate. Vă rog să primiți asigurările mele că vom lua toate măsurile ca propunerile să fie adoptate cât mai repede posibil", a precizat Corina Creţu. 


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-10-24Parerea ta...

PAS, BLONDO!
24 Oct 2015

Ne kk-m pe fondurile structurale pt.procesul de integrare! Na că rușii distrug ISIS, așa că...se pot întoarce în țara lor...bașca că nu sunt din Siria ci din alte state, deci - capcana banilor trebuie evitată de români! Decât cu șleahta de imigranți, mai bine ieșim din UE !
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine