2020-08-10 11:09

Corlăţean despre Macovei: „Nu are demnitatea morală să exprime critici”

 |  12:28
Corlăţean despre Macovei: „Nu are demnitatea morală să exprime critici”

Ministrul Justiţiei, Titus Corlăţean, a răspuns, vineri seara, la Reghin, acuzaţiilor aduse de Monica Macovei, afirmând că europarlamentarul democrat-liberal „nu are demnitatea morală să exprime critici în România de o manieră credibilă”. Potrivit ministrului, Macovei ''a cauţionat şi a fost complice la marea corupţie PDL''.

''Priorităţile reale ale ministrului Justiţiei în guvernarea USL sunt consolidarea unei reale independenţe a justiţiei, o justiţie care să judece cu celeritate şi imparţialitate ceea ce are de judecat în interesul cetăţenilor României şi nu să-şi piardă vremea cu ceea ce o persoană lipsită de credibilitate şi platformă morală, lipsită de platformă întrucât a cauţionat şi a fost complice la marea corupţie PDL, la marea corupţie a guvernării PDL fără să facă un singur gest, fiind complice la corupţia uriaşă care a subminat statul român, această persoană nu are demnitatea morală să exprime critici în România de o manieră credibilă. Noi vom face ceea ce este de făcut în interesul statului român, al justiţiei şi al cetăţenilor. Doamna respectivă nu are a se pronunţa cu privire la aceste priorităţi'', a afirmat Titus Corlăţean.

Propunerea ministrului Justiţiei de redefinire şi restrângere a condiţionalităţilor Mecanismului de Cooperare şi Verificare (MCV) ar urmări diminuarea atribuţiilor unor instituţii ca Departamentul Naţional Anticorupţie sau Agenţia Naţională de Integritate, ceea ce ar transmite un puternic semnal negativ la nivelul UE, potrivit acuzaţiilor formulate de Monica Macovei.

Priorităţile Guvernului României sunt promovarea reformelor în justiţie în cadrul MCV, ''ceea ce înseamnă cooperare şi dialog bilateral, înseamnă combaterea corupţiei, înseamnă politicile de integritate, înseamnă stabilitatea arhitecturii legislative şi instituţionale DNA şi ANI'', a subliniat ministrul Justiţiei. ''Înseamnă, în acelaşi timp, ca persoanele care vor fi propuse de ministrul Justiţiei pentru a fi şefii parchetelor şi respectiv DNA să răspundă la momentul în care mandatele celor care îndeplinesc aceste funcţii se termină în mod obiectiv, legal, să îndeplinească criteriile de profesionalism desăvârşit, de integritate şi de reală independenţă. Acest lucru îl voi face prin colaborare şi prin consultare cu Consiliul Superior al Magistraturii, aşa cum scrie la lege, nu aşa cum s-a întâmplat anterior, sub mandatul celor care acum comentează'', a adăugat Corlăţean care a subliniat cănu va spune cum anume să procedeze judecătorii, scrie Agerpres.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 639564-02-04Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz