2019-08-20 17:21

Corpul de control al premierului verifică activitatea Romsilva

 |  15:04
Corpul de control al premierului verifică activitatea Romsilva

Erika Stanciu, secretarul de stat în Ministerul Mediului, a declarat, marţi, că Romsilva trebuie reorganizată, motiv pentru care Corpul de control al premierului se află la Regia Națională a Pădurilor.

"Săptămâna acesta, Corpul de control al premierului este la Romsilva. Cred că va analiza și această problemă a prețurilor de referință pentru licitațiile de masă lemnoasă, pentru că s-a declanșat o criză și probabil că cineva trebuie să răspundă. Corpul de control al premierului va analiza și unele investiții făcute de Romsilva. Așteptările noastre, ale ministerului sunt ca acest Corp de control să facă un fel de audit, pentru a se vedea în ce situație este Regia Națională a Pădurilor în acest moment, după perioada de conducere asigurată de Adam Crăciunescu, astfel încât noul director, care va fi numit în baza procedurii legale, să preia cumva cu pagini curate regia", a preiczat Erika Stanciu, la Palatul Parlamentului, după ce a participat la o dezbatere pe tema analizei nivelului de piață al prețurilor de referință ale masei lemnoase, organizată de Comisia pentru agricultură a Camerei Deputaților, transmite Agerpres.

Secretarul de stat în Ministerul Mediului a mai spus că Romsilva trebuie reorganizată.

"Se vorbește de reorganizare acolo de cel puțin 15 ani. Sper că nu se așteaptă nimeni ca noi să facem în câteva luni acest lucru. Vom reanaliza activitatea Regiei Naționale a Pădurilor pentru a eficientiza această activitate nu numai din punct de vedere al relației cu diverși factori interesați, inclusiv agenți economici, dar și din punct de vedre al principalelor sarcini pe care le are regia, adică îngrijirea pădurilor pentru sănătatea noastră, pentru bunăstarea noastră, a societății românești și doar în ultimul rând pentru profit, profit care de fapt ar trebui să asigure tot bunăstarea pădurii", a precizat secretarul de stat.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-02-09Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray