2019-10-23 05:32

Cosette Chichirău îi face PLÂNGERE lui Șerban Nicolae la Senat și CNDC

 |  13:02
Cosette Chichirău îi face PLÂNGERE lui Șerban Nicolae la Senat și CNDC

Deputata Cosette Chichirău (USR) i-a făcut plângere senatorului PSD Şerban Nicolae la Comisia de disciplină a Senatului şi la Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării.

Cei doi au avut pe 6 decembrie un schimb dur de replici, de cea mai joasă speță, în timpul protestului USR din sala de plen a Camerei Deputaţilor, unde se discuta proiectul de modificare a statutului magistraţilor. Disputa s-a desfăşurat în timp ce Chichirău transmitea live din plen cu telefonul mobil. Ulterior, Cosette Chichirău a declarat că a fost înjurată de Şerban Nicolae şi a anunţat că îl acţionează în judecată, în timp ce social-democratul a cerut scuze alegătorilor săi pentru reacţia pe care a avut-o. 

"Deputata Cosette Chichirău a depus o sesizare disciplinară la Comisia juridică, de numiri, disciplină, imunităţi şi validări a Senatului împotriva senatorului Şerban Nicolae, pentru afirmaţiile jignitoare publice la adresa sa, şi a formulat o petiţie către Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării pentru aceleaşi fapte. În aceste plângeri se arată că senatorul Şerban Nicolae, în timpul dezbaterilor în şedinţa plenară a Camerei Deputaţilor, a făcut afirmaţii repetate jignitoare, inclusiv de natură sexuală, la adresa deputatei Cosette Chichirău, însoţite de calificative care puneau la îndoială atât competenţele profesionale, cât şi practicile de igienă", a se arată într-un comunicat emis de USR, citat de Agerpres. Sursa citată susține că în plângerea către CNCD se arată că, prin mesajul senatorului, "rolul femeii este redus de la subiect social la obiect sexual, asociind imaginea femeii unui act sexual, perpetuând astfel un climat discriminatoriu faţă de femei". Au fost depuse totodată înscrisuri, documente şi înregistrări care să dovedească acuzaţiile. "Întreg demersul senatorului Şerban Nicolae, care ştia foarte bine că este filmat, a fost unul misogin. Nu doar eu am fost jignită, ci a fost lezată însăşi demnitatea femeii. Acest tip de comportament suprimă participarea femeilor în viaţa publică şi politică, menţinând o societate discriminatorie în care nu suntem fericiţi să trăim", a declarat Cosette Chichirău. Deputata USR solicită Senatului "aplicarea celor mai drastice măsuri disciplinare împotriva senatorului Şerban Nicolae", şi anume aplicarea avertismentului public scris şi interdicţia de a reprezenta acest for în relaţiile interne şi externe ale acestuia pe o perioadă de trei luni. Din partea CNCD, deputata solicită aplicarea unei amenzi contravenţionale şi obligativitatea de a publica în mass-media un rezumat al hotărârii prin care se constată săvârşirea contravenţiei.

Foto: tvr.ro


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2017-12-18Parerea ta...

MIKIM
18 Dec 2017

Mai bine fa-i un mangealac, tzatza comunala!
@ALEX
18 Dec 2017

Puscarie scrie pe kikirau O bandita si o hoata care nu si plateste datoriile la stat EVAZIONISTA NEBUNA!
@@ALEX
18 Dec 2017

bai viermi neadormiti de la ong ul sorosist Bai kikirailor sa va fereasca CEL DE SUS de mania oamenilor normali din aceasta tara Am votat si ne am exprimat optiunea liberi Vreti sa ne ingraditi acest drept ?Fascisti nemernici ,isterici si lasi
NULITATE UMANA
19 Dec 2017

Intr-o democratie reala, UN POLITICIAN DE ELITA (model) necesar unei societati moderne bazate pe cunoastere, trebuie sa fie un intelept, sa priveasca particularul prin prisma generalului si intr-un acelasi elan de gindire sa cuprinda deopotriva abstractul si concretul. Trebuie sa vada prezentul in lumina trecutului, pentru scopuri situate in viitor. Nici o parte a naturii umane sau a institutiilor omenesti nu trebuie sa-i scape cu totul din vedere. El trebuie sa fie dezinteresat si in acelasi timp sa vizeze un scop; sa fie distant si incoruptibil dar cu picioarele pe pamint ca un om de stiinta.(Indivizi cu discernamintul afectat, incompetentii si cei cu instincte de rechin nu au ce cauta in politica sau viata publica). Un popor nu se poate dezvolta fara a avea repere sau propriile modele de oameni valorosi a caror exemplu sa le fie urmat sau care sa constituie seva de unde sa se hraneasca spiritual. Lipsa unor asemenea valori umane ,a elitelor sau principiilor sanatoase din conducerea tarii inseamna dezradacinare si apoi pieirea neamului romanesc. HOTII SI SEMIDOCTII CARE AU CAPTURAT RO IN 1989 AU DISTRUS TARA IN 28 DE ANI CAT N-A FOST EA DISTRUSA DE-A LUNGUL ISTORIEI SALE.
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray