2020-02-18 17:28

Costin Mihalache, directorul general al CFR SA, a fost numit șef al Cancelariei Premierului Viorica Dăncilă

 |  16:50
Costin Mihalache, directorul general al CFR SA, a fost numit șef al Cancelariei Premierului Viorica Dăncilă

Dupa ce in urma cu doar doua saptamani fusese numit director general al CFR SA, Costin Mihalache a fost numit,vineri, sef al Cancelariei Prim-Ministrului Viorica Dăncilă. In afara de perioada guvernarilor Grindeanu si Tudose, Cancelaria Prim-Ministrului a fost o structura care a existat mereu in aparatul guvernamental.

Numirea lui Mihalache ca sef al Cancelariei Premierului Romaniei nu mira pe nimeni, intrucat acesta are calificarea si experienta necesara pentru a face fata cu brio cerintelor acestui post extrem de important in functionarea optima a oricarui guvern.

Reamintim ca, in urma cu doua saptamani, atunci cand Mihalache a fost numit director general al CFR SA, s-a stiut clar ca premierul Viorica Dancila a hotarat sa isi sacrifice unul din oamenii de baza din echipa sa de consilieri de stat, adica pe Costin Mihalache, la acel moment, consilier de stat pentru infrastructura, tocmai pentru a incerca sa destructureze incredibila increngatura de interese existenta în jurul CFR.

Se pare insa ca, desi fusese numit in functie de doar doua saptamani la CFR SA, Costin Mihalache a deranjat acele cercuri de interese, iar premierul Dancila a decis sa il readuca rapid pe acesta intr-o pozitie extrem de importanta, chiar in inima Guvernului.

Costin Mihalache este de profesie jurist si are o importanta experienta in domeniul managementului si al infrastructurii rutiere si feroviare. Astfel, in perioada guvernarii Ponta, Mihalache, in calitatea sa de consilier de stat la Cancelaria premierului de atunci, si mai apoi de secretar de stat la SGG, coordona, pe langa domeniile strategice de politica externa pe Regiunea Asia-Pacific, si activitatea Agentiei Domeniilor Statului, activitatea Transgaz si Transelectrica, precum si pe cea Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale (CNAIR-ul de astazi) in calitate de presedinte al Consiliului de Administratie. De asemenea, el are expertiza si in domeniul infrastructurii feroviare, acesta fiind o perioada importanta de timp si consilier la SC ROMTRANS (Feroviar) si CFR Electrificare SA. De remarcat ca toate entitaile pe care le-a condus sau coordonat au inregistrat profit sau evolutii pozitive pe bursa, pe perioada mandatului sau.

Costin Mihalache este absolvent de studii juridice (1990 – 1994) si filologie chineza (1995 – 1999), are un Master în Administrație publică (Puterea executivă și administrația publică, 2014), a urmat Colegiul Național de Apărare (Securitate și Bună Guvernare, 2014), precum și cursuri modulare de Managementul proiectelor cu finanțare europeană (2011) și Managementul Performanței în societățile comerciale (program Sheffield University, 2010). Vorbeste fluent engleza, germana și chineza.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-03-01Parerea ta...

ANONIM
01 Mar 2019

DACA VORBESTE FLUIENT LIMBI STRAINE , ATUNCI E BUN DE TRANSLATOR. IN CEEA CE PRIVESTE DESTEPTACIUNEA, PRICEPEREA SI ISCUSINTA A DOVEDIT CA ARE DOAR 1,5 NEURONI. DE 30 DE ANI ASEMENEA NULITATI UMANE AJUNG IN FUNCTIILE PUTERII STATUTULUI SI SUNT PRINCIPALII GROPARI AI ROMANIEI.
@ANONIM
02 Mar 2019

MĂI DRAGĂ, CHIAR LE STII PE TOATE CA UN OM MARE.TU CAT ESTI DE DESTEPT? NU MA MIR CE CLASĂ AI TRECUT LA BUNUL SIMT. FLUENT ESTE CORECT..FLUIENT = IEVALUARE. TE ASEMENI VU TOADER LA CEVA. # SA FIE DE CAPUL TAU#.
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine