2019-11-20 20:07

Creşte presiunea pe prim-ministru. PPE a cerut demisia lui Ponta

 |  19:20
Creşte presiunea pe prim-ministru. PPE a cerut demisia lui Ponta

Joseph Daul, preşedintele Partidului Popular European (PPE), şi Manfred Weber, preşedintele grupului Partidului Popular European din Parlamentul European, au cerut vineri demisia premierului Victor Ponta, după ce acesta a fost trimis în judecată pentru fapte grave de corupţie.

Gestul dovedeşte că în Europa, politicienii care au probleme cu justiţia sunt ca şi ieşiţi din fenomen, cel puţin până la pronunţarea unui verdict. Această stare de lucruri nu se întâmplă încă în România, ţară membră UE.

„Solicit primului ministru al Guvernului României, Victor Ponta, să îşi prezinte imediat demisia din funcţia de prim-ministru, ca urmare a trimiterii sale în judecată pentru acuzaţii grave de corupţie. Poporul român merită o carte de vizită mai bună decât un prim ministru trimis în judecată pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată (17 infracţiuni), complicitate la evaziune fiscală, în formă continuată, şi spălarea banilor”, a declarat Joseph Daul, potrivit unui comunicat de presă emis de PPE, citat de Mediafax.

„Premierul Ponta ar trebui să facă un pas înapoi şi să lase justiţia să decidă”, a declarat Manfred Weber, după care a solicitat „demisia imediată” a premierului Victor Ponta.

„Victor Ponta este singurul premier ce va fi judecat în timpul mandatului, împotriva lui fiind formulate în mod oficial mai multe capete de acuzare pentru corupţie (n.r. fals în înscrisuri sub semnătură privată (17 infracţiuni), complicitate la evaziune fiscală în formă continuată, spălarea banilor şi conflict de interese). Din această cauză imaginea României are de suferit fiind în acelaşi timp o dovadă a lipsei de respect pentru cetăţenii români, care merită mult mai mult”, se arată precizează în comunicatul de presă.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-09-18Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiriPUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray