2019-11-14 22:03

Crin Antonescu: Călin Popescu Tăriceanu a blocat în 2003 afilierea la PPE

 |  02:07
Crin Antonescu: Călin Popescu Tăriceanu a blocat în 2003 afilierea la PPE

Senatorul liberal Crin Antonescu a dezvăluit marți seară că în 2003 afilierea PNL la Partidul Popular European a fost blocată de viocepreședintele de atunci pe probleme internaționale ale partidului, Călin Popescu Tăriceanu. Antonescu a lăudat trecerea PDL la PPE și a explicat că PNL a profitat de conjunctura favorabilă pentru a-i urma exemplul.

Fostul președinte al Senatului României, liberalul Crin Antonescu, l-a acuzat marți seară pe fostul lider al partidului, Călin Popescu Tăriceanu, că a blocat în 2003 afilierea PNL la Partidul Popular European. „Domnul Călin Popescu Tăriceanu a blocat acest demers pentru că nu îl împărtășea”, a precizat Antonescu.

Potrivit președintelui demisionar al PNL, trecerea PDL la PPE a fost o mutare „extrem de inspirată și spectaculoasă” care a dat PPE „o componentă puternică în România”. Mișcarea democrat-liberalilor a îngreunat PNL accesul în PPE, a mai spus Crin Antonescu. „Ceea ce am făcut acum a fost să găsim un moment favorabil și să ducem PNL acolo unde îi este locul, adică în familia dreptei europene”, a adăugat liderul liberal.

PDL și PNL urmează să discute miercuri o poziție comună a dreptei la alegerile prezidențiale din 2014 și alegerile parlamentare din 2016. Președintele PDL, Vasile Blaga, s-a arătat încrezător că se va putea ajunge la un program comun de guvernare.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2014-05-28Parerea ta...

Doresc sa comentezMAI VECHI...

Bruxelles pe Dâmboviţa Politica la Bruxelles pare mai calmă, mai ferită de scandaluri publice şi mai “organizată“ decât la Bucureşti, însă este, poate tocmai de aceea, mai opacă şi mai inaccesibilă publicului larg. Un fel de Eurovision politic, în care, de multe ori, câştigătorul este rezultatul unui compromis de culise între vechi adversari, ireconciliabili altfel
17 Iul 2014 |

PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray