2020-05-25 18:56

Crin Antonescu: Călin Popescu Tăriceanu a blocat în 2003 afilierea la PPE

 |  02:07
Crin Antonescu: Călin Popescu Tăriceanu a blocat în 2003 afilierea la PPE

Senatorul liberal Crin Antonescu a dezvăluit marți seară că în 2003 afilierea PNL la Partidul Popular European a fost blocată de viocepreședintele de atunci pe probleme internaționale ale partidului, Călin Popescu Tăriceanu. Antonescu a lăudat trecerea PDL la PPE și a explicat că PNL a profitat de conjunctura favorabilă pentru a-i urma exemplul.

Fostul președinte al Senatului României, liberalul Crin Antonescu, l-a acuzat marți seară pe fostul lider al partidului, Călin Popescu Tăriceanu, că a blocat în 2003 afilierea PNL la Partidul Popular European. „Domnul Călin Popescu Tăriceanu a blocat acest demers pentru că nu îl împărtășea”, a precizat Antonescu.

Potrivit președintelui demisionar al PNL, trecerea PDL la PPE a fost o mutare „extrem de inspirată și spectaculoasă” care a dat PPE „o componentă puternică în România”. Mișcarea democrat-liberalilor a îngreunat PNL accesul în PPE, a mai spus Crin Antonescu. „Ceea ce am făcut acum a fost să găsim un moment favorabil și să ducem PNL acolo unde îi este locul, adică în familia dreptei europene”, a adăugat liderul liberal.

PDL și PNL urmează să discute miercuri o poziție comună a dreptei la alegerile prezidențiale din 2014 și alegerile parlamentare din 2016. Președintele PDL, Vasile Blaga, s-a arătat încrezător că se va putea ajunge la un program comun de guvernare.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2014-05-28Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine