2020-05-29 04:17

Crin Antonescu: Nu sunt implicat în niciun fel de dosar. Discuţiile cu Ponta erau politice

 |  14:46
Crin Antonescu: Nu sunt implicat în niciun fel de dosar. Discuţiile cu Ponta erau politice

Fostul preşedinte PNL Crin Antonescu a declarat, joi, că nu este implicat în niciun fel în dosar, iar discuţiile cu Victor Ponta erau politice şi vizau strict stabilirea candidaţilor USL pentru alegerile locale. Reacţia lui Antonescu vine după ce numele lui a apărut în stenogramele din dosarul Herţanu-Semcu.

Citeşte şi: Numele lui Crin Antonescu şi a lui Victor Ponta apar în dosarul Herţanu-Semcu

"Nu are persoana mea în niciun fel legătură cu ceea ce face subiectul cercetărilor. Pasajul care este invocat din convorbirea domnului Semcu (Adrian Semcu, director al SC Hidro Prahova şi fost vicepreşedinte al Consiliului Judeţean - n.r.) poate să facă trimitere la o discuţie care într-adevăr ar fi avut loc între mine şi dânsul şi în care îl informam în legătură cu stadiul negocierilor pentru candidaturile la locale, în cadrul USL", a declarat Crin Antonescu pentru Mediafax.

Liberalul a mai precizat că a avut acea discuţie cu Adrian Semcu în condiţiile în care acesta era preşedinte al PNL Prahova şi trebuia să stabilească listele de candidaţi pentru alegerile locale.

"În legătură cu contextul, n-am niciun fel idee, n-am niciun fel de legătură, nu pot să comentez, dar singura mea discuţie cu domnul Ponta şi cu domnul Semcu, care, repet, încă era preşedinte al organizaţiei, era legată de distribuirea candidaturilor pentru alegerile locale. Domnul Semcu era preşedintele organizaţiei Prahova, noi negociam la Bucureşti candidaturile pe liste comune pentru alegerile locale, iar discuţia la care face referire e foarte probabil legată de aceea că eu l-am informat despre tratativele cu domnul Ponta în legătură cu candidaturile la Prahova, cine candidează pentru preşedinte la Consiliul Judeţean, cine candidează pentru primar la Ploieşti. În sensul acesta probabil eu i-am spus domnului Semcu că îi spuneam domnului Ponta că vrem şi noi una dintre cele două poziţii şi că, din punctul meu de vedere, era de preferat candidatura la Consiliul judeţean, neavând un candidat foarte puternic pentru municipiul Ploieşti, pentru primărie", a explicat Crin Antonescu.

Acesta a mai spus că, ulterior, după negocieri în cadrul USL, PNL nu a mai avut candidat la Prahova, iar la scurt timp după ce a avut loc discuţia interceptată de procurori Adrian Semcu a fost schimbat de la şefia filialei Prahova.

Numele fostului preşedinte PNL Crin Antonescu şi cel al premierului Victor Ponta apar în stenogramele din dosarul Herţanu-Semcu. Din discuţiile interceptate reiese că cei doi ar fi fost informaţi şi ar fi vorbit despre contractele de lucrări din judeţul Prahova.

Procurorii DNA Ploieşti l-au reţinut, miercuri, pe Adrian Semcu, director al SC Hidro Prahova şi fost vicepreşedinte al Consiliului Judeţean (CJ) Prahova în perioada 2008-2012, acuzat de trafic de influenţă în dosarul în care sunt inculpaţi cumnatul premierului Victor Ponta, Iulian Herţanu, deputaţii Sebastian Ghiță, Vlad Cosma şi preşedintele Consiliului Judeţean Prahova, Mircea Cosma.

De asemenea, în acelaşi dosar a fost reţinut şi omul de afaceri Gheorghe Boeru, reprezentant al SC Romair Consulting SRL, firmă care a derulat afaceri cu SC Hidro Prahova SA, deţinută de Consiliul Judeţean Prahova, Boeru fiind acuzat de dare de mită, cumpărare de influenţă şi evaziune fiscală.

Potrivit documentelor procurorilor, obţinute de Mediafax, începând din 2010, anterior şi pe parcursul derulării procedurilor de achiziţie pentru contractele de servicii şi lucrări ce urmau să fie încheiate în cadrul proiectului cu fonduri europene "Reabilitarea şi modernizarea sistemelor de apă şi canalizare în judeţul Prahova", au existat discuţii şi înţelegeri între mai multe persoane influente şi cu importantă susţinere politică, privind realizarea intereselor vizând obţinerea, în mod ilicit, a unor sume de bani din plăţile efectuate de către beneficiarul proiectului, SC Hidro Prahova SA.

Anchetatorii mai susţin că banii urmau să fie primiţi, sub formă de comisioane, de la societăţile agreate, pe care fiecare dintre persoanele implicate urma să le sprijine în atribuirea contractelor prin exercitarea influenţei pe care o aveau la conducerea şi angajaţii SC Hidro Prahova SA, respectiv la reprezentanţii Ministerului Mediului şi Pădurilor cu atribuţii legate de derularea proiectului.

În documentele procurorilor sunt redate mai multe interceptări ale unor discuţii telefonice din 2010 şi 2011. Într-una dintre aceste discuţii, din 21 ianuarie 2011, dintre Adrian Semcu şi Nicoleta Cătălina Buzoianu, cei doi fac referire la fostul lider PNL Crin Antonescu şi preşedintele PSD Victor Ponta când discută despre încheierea contractului de "Asistenţă tehnică pentru managementul proiectului, proiectare, supervizare lucrări" din cadrul proiectului cu fonduri europene. Din discuţii rezultă că Antonescu ştia de " toate dedesubturile" lui Sebastian Ghiţă, iar acesta din urmă ar fi vorbit cu Victor Ponta:


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-06-11Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine