2020-06-03 13:32

Crin Antonescu: Vom avea un preşedinte prefăcut, mincinos şi slab dacă câştigă Victor Ponta alegerile de duminică

 |  07:33
Crin Antonescu: Vom avea un preşedinte prefăcut, mincinos şi slab dacă câştigă Victor Ponta alegerile de duminică

Fostul preşedinte al PNL Crin Antonescu a declarat, vineri, că vom avea un preşedinte prefăcut, mincinos şi slab dacă Victor Ponta câştigă alegerile de duminică. Antonescu a ţinut să precizeze că premierul nu are curajul să spună cine este cu adevărat.

Crin Antonescu a afirmat, în cadrul unei intervenţii telefonice la Realitatea TV, că maneaua postată de Victor Ponta pe Facebook este "foare sugestivă" pentru a sugera cum înţeleg candidatul PSD şi Traian Băsescu să apară în faţa a milioane de oameni.

"Să dăm un filmuleţ în ultima zi a campaniei, pe care l-am ţinut până acum, în care Ponta, mă rog, încuvinţează caraghios tot felul de lucruri, îl contrăm cu manea, asta-i în fond oferta celor doi oameni, unul care pleacă şi unul care este destul de probabil să vină în fruntea unei Românii tratate ca pe un câmp în care interlopii politici îşi fac de cap", a precizat Crin Antonescu.

Liberalul a comparat USL 2.0 cu acţiunea comuniştilor din perioada 1946-1947 care "nu au avut curajul să se prezinte decât sub masca unei coaliţii de partide".

"Nu s-a mai întâmplat aşa ceva de atunci şi faptul că acest gest rezervat de domnul Ponta ultimei zile de campanie îmi evocă aceste împrejurări de atunci poate să pară o exagerare, dar în opinia mea nu este. Avem de-a face cu aceeaşi tentativă de fraudă morală masivă, tentativă de deghizare politică a unei forţe politice cu aspiraţie totalitară", a afrimat fostul preşedinte al PNL.

Crin Antonescu a ţinut să precizeze că dacă Victor Ponta va câştiga alegerile de duminică, vom avea un preşedinte „prefăcut, mincinos şi slab”.

"În ultima zi a campaniei electorale domnul Ponta vine cu încă o minciună şi una majoră şi-şi ascunde identitatea. Ceea ce remarc eu din aceste întâmplări de astăzi este că domnul Ponta, la un pas de a deveni preşedintele României, nu are curajul să spună cu adevărat cine este, nu are curajul să-şi decline identitatea sa şi a forţei politice care-l susţine. Domnul Ponta a simţit mereu nevoia de a merge de mână cu cineva, de a se sprijini pe cineva, de a se legitima mereu cu altcineva, când cu Antonescu în USL-ul autentic, când cu alţii. Acum încearcă cu domnul Tăriceanu şi cred că acest lucru ne arată că, dacă domnul Ponta câştigă aceste alegeri, vom avea un preşedinte prefăcut, mincionos şi slab. Or asemenea oameni sunt periculoşi atunci când conduc pentru că prima condiţie a unui lider este aceea de a avea curajul să spună: «eu sunt acesta, într-acolo vreau să mergem, urmaţi-mă»", a declarat liberalul.

Crin Antonescu a mai afirmat că preşedintele Traian Băsescu "a avut curajul să spună cum îl cheamă: «mă cheamă Traian Băsescu şi aşa vreau eu: vă tai salariile sau vă tai pensiile sau măresc TVA sau vă bag la puşcărie»”. „Victor Ponta nu seamănă în această privinţă cu Traian Băsescu, dar dincolo de toată propaganda pe care Ponta şi PSD şi presa anexată au făcut-o, mă tem că, dacă Victor Ponta câştigă Preşedinţia României, vom avea o continuitate a ceea ce a însemnat sistemul băsist, cu toate abuzurile sale, cu toată demagogia sa, cu formele sale: prefăcătorie, inducere în eroare a unei întregi naţiuni (...). Cred că adevăratul continuator al lui Traian Băsescu şi al politicilor sale, aşa cum am mai spus-o demult, este Victor Ponta", a completat Crin Antonescu.

Fiind întrebat dacă acum îl cunoaşte mai bine pe Klaus Iohannis, Crin Antonescu a răspuns afirmativ, dar nu a dorit să comenteze nimic despre candidatul ACL.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2014-11-15Parerea ta...

O BABA
15 Noi 2014

Imi pare rau ca iti spun ca esti un lasi Domnule Antonescu. Ai ametit o tara intreaga si nu inteleg nici acum care a fost scopul tau. Te-am admirat tot timpul pt. esti ca si copilul meu, dar nu puteam crede ca vei face acest gest care a bulversat o intreaga tara. De ce oare nu ai vrut sa fi Presedinte? Cred ca ai fost platit F.bine pt. a traii toata viata. Pacat pt. ce ai facut, ai stricat un partid istoric si l-ai dat pe mana dusmanilor tai(asa cum sustineai(. Iartama dar nu te credeam in stare de asa ceva.
PAUN
16 Noi 2014

"Negocieri simulate şi praf în ochii ceferiştilor Pentru a masca huzurul sindical acordat de companii şi minister, experţii în relaţii sociale s-au lăudat în faţa cotizanţilor că au repurtat o mare victorie la negocierile privind contractul colectiv pentru 2014-2015, unde în locul celor 10 procente de majorare salarială promisă politic (din care au obţinut numai 5%) s-au zbătut şi au obţinut o clasă de salarizare „pentru toţi salariaţi" ca o compensare a nerealizării promisiunii de 10%. Numai că, în realitatea „acordarea unei clase pentru toţi salariaţii" se va acordă în „ funcţie de rezultatele muncii salariaţilor". Practic, cei care nu mişcă în front vor mai obţine o clasă de salarizare, iar cine nu răspunde comenzilor politice şi sindicale, adio clasa de salarizare în plus. În timp ce liderii sindicali, în frunte cu Iulian Măntescu şi Gheorghe Frăţică, au căzut la pace şi cu actuala conducere a Ministerului Transporturilor, o mulţime de ceferişti, în special de la CFR Călători, se luptă în instanţă pentru acordarea drepturilor salariale cuvenite pentru muncă prestată aşa cum prevede Contractul Colectiv de Muncă. Dar, conducerile celor trei companii feroviare, adică Gheorghe Secară- CFR Călători, Macarie Moldovan- CFR SA şi Gheorghe Buruiană-CFR Marfă, refuză să acorde drepturile obţinute în instanţă de ceferişti"
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine