2020-08-11 16:30

Crin propune: Pace-pace între mai multe dobitoace

 |  20:14
Crin propune: Pace-pace între mai multe dobitoace

Crin Antonescu crede că cea mai bunăsoluţie în rezolvarea problemelor între Putere şi Opoziţie este comunicarea.Fapt pentru care, liderul PNL le-a trimis o scrisoare deschisă lui Emil Boc (PDL),Marko Bela (UDMR), Victor Ponta (PSD) şi Varujan Pambuccian (minorităţi). Primaîntâlnire propusă de liberal ar trebui să aibă loc luni, 15 noiembrie. Totuşi, PNL a uitat departidul aliat al PSD, mai exact PC. Iniţial, textul scrisorii deschise princare preşedintele PNL invita la începerea unui dialog pe liderii formaţiunilorparlamentare UDMR, minorităţilornaţionale PSD şi PDL. În varianta corectă a scrisorii, biroul de presă PNL l-auadăugat printre destinatari şi pe preşedintele, PC Daniel Constantin.

Crin Antonescu susţine că “războiul politic” pe care PNL nul-a dorit şi nu îl doreşte a fost generat de “obsesia pentru putere absolută şipentru controlul total al resursei financiare publice”, manifestate de actualaputere şi agravează criza de încredere a românilor în instituţiile democraticeale statului. “Situaţia actuală a României ne obligă pe noi, mandatariiîncrederii cetăţenilor, să manifestăm responsabilitate şi preocupare reală faţăde rezolvarea crizei în care se zbat ţara şisocietatea”, susţine Crin Antonescu, în scrisoarea deschisă remisă ieri.Liderul PNL se declară convins că “impasul României de astăzi nu poate fidepăşit decât prin dialog real între putere şi opoziţie, dialog care săgenereze un plan comun pentru ieşirea României din criza economică şiinstituţională”. Antonescu a precizat însă că orice discuţie serioasă desprerezolvarea problemelor cu care se confruntă România trebuie să pornească de lapremisa plecării Guvernului Boc.

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a răspuns ieri invitaţieilui Crin Antonescu. "Noi am discutat tot timpul, problema nu e la Opoziţie,ci la Putere. Invitaţia este de fapt pentru PDL, ei trebuie să accepte dialogulcu Opoziţia, pe care până acum l-au blocat", a afirmat Ponta, adăugând căsocial-democraţii vor decide în BPN dacă merg la consultările iniţiate deliderul PNL, menţionând totuşi că PSD este deschis pentru dialog. VarujanPambuccian, liderul grupului minorităţilor din Camera Deputaţilor, a răspunsafirmativ invitaţiei lui Crin Antonescu la dialog. "Aplaud iniţiativa. Mi se pare normal sădialogăm în continuare. Prin dialog, lucrurile nu au cum să se înrăutăţească.Crin Antonescu a bătut la o uşăcare era deschisă de mult", a răspuns Pambuccian, adăugând totuţi că i-apropus demult lui Antonescu să aibă consultări periodice pe teme de interesnaţional, cum are cu PSD. Cu toate că nu există încă un răspuns oficial dinpartea maghiarilor, Verestoy Attilla, senator UDMR, a declarat pentru ziarul „Puterea“:“Noi suntem participanţi la orice întâlnire cu temă politică. Ştiţi că UDMR nua refuzat nici o invitaţie la dialog politic”.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638948-10-28Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz