2020-01-24 12:31

Cristian Diaconescu: Liberalizarea vizelor pentru Canada e o decizie corectă

 |  13:57
Cristian Diaconescu: Liberalizarea vizelor pentru Canada e o decizie corectă

Fostul ministru de Externe Cristian Diaconescu a declarat, vineri, referitor la liberalizarea vizelor pentru românii care călătoresc în Canada, că reprezintă "o soluție bună" și "o decizie corectă".

"Este o soluție bună. Este foarte bine că Guvernul de la București a înlăturat prin negociere obiecțiunile ridicate până acum. Este foarte important pentru Uniunea Europeană, dar, în egală măsură, și pentru Canada să aibă un spațiu comun economic, se înlătură bariere tarifare și netarifare, se dezvoltă comerțul și schimburile substanțial", a afirmat Cristian Diaconescu, potrivit Agerpres.

Fostul ministru de Externe a susţinut că „obiecțiunile în ceea ce privește libera circulație erau inadmisibile pentru statutul României în Uniunea Europeană și în relația cu partenerul canadian".

"Este foarte bine că România nu a făcut concesii din această perspectivă. Libera circulație este o valoare a Uniunii Europene, o valoare fundamentală și, din acest punct de vedere, nu pot exista niciun fel de concesii și nu puteau exista niciun fel de concesii din partea autorităților de la București", a completat Cristian Diaconescu.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-10-21Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiriPUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray