2019-05-26 08:58


Cristian Preda, ATAC DUR la Dăncilă: Marioneta agramată nu a trimis pe nimeni în Parlamentul European

 |  14:36
Cristian Preda, ATAC DUR la Dăncilă: Marioneta agramată nu a trimis pe nimeni în Parlamentul European

Europarlamentarul Cristian Preda acuză guvernul român că nu şi-a trimis miniştrii în Parlamentul European pentru a discuta cu eurodeputaţii, aşa cum fac de obicei ţările care urmează să preia preşedinţia Consiliului UE.

"Aflu că Dăncilă e la Bruxelles pentru a pregăti președinția Consiliului UE. Haideți să vă spun cum se vede președinția română de la „firul ierbii", adică din PE, una dintre instituțiile cu care Consiliul UE va trebui să lucreze. De obicei, guvernul care asigură președinția Consiliului UE își trimite cu jumătate de an sau chiar cu un an înainte miniștrii în PE, ca să discute cu deputații. Vă dau un exemplu foarte concret: sunt coordonatorul (combinație de whip și purtător de cuvânt al) grupului PPE pentru politica externă. Am primit în biroul meu miniștrii de externe ai guvernelor care pregăteau președinția și cu un an înainte, pentru a vorbi despre prioritățile grupului, despre crizele în curs, despre agenda potențială etc. Nu sunt vizite de curtoazie, ci contacte care permit informarea și consultarea. Și statele mai noi, și cele mai vechi au făcut același lucru. Ei bine, guvernul român e primul de când sunt eu în PE care nu a trimis nici măcar un semn către deputați. Am întrebat și alți colegi din grupul meu politic, dar și din alte fracțiuni parlamentare dacă au văzut picior de ministru sau secretar de stat din guvernul Dăncilă călcând prin PE. Nimeni nu a avut această mare onoare. O întreb direct pe marioneta agramată de ce nu a trimis pe nimeni în PE până în acest moment, când mai sunt 8 zile și PE intră în vacanță? Nici măcar asta n-a înțeles în cei 9 ani cât a fost membră a forului legislativ european?", a scris Cristian Preda pe Facebook.

Premierul Viorica Dăncilă şi membrii Executivului participă, marţi şi miercuri, la Bruxelles, la reuniunea comună a Guvernului României şi a Colegiului Comisarilor Uniunii Europene, organizată în mod tradiţional înaintea începerii mandatului la Preşedinţia Consiliului UE. Dăncilă va avea întrevederi cu preşedintele Comisiei Europene, Jean Claude Juncker, cu membrii Colegiului Comisarilor şi cu secretarul general al Consiliului UE, Jeppe Tranhlom-Mikkelsen.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2018-12-04

TAGURI: cristian preda, viorica dancila, atac dur, parlamentul europea,
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


ANONIM
04 Dec 2018

Mai boule, ce miniștri sa trimita dacă Sterpul rumega.....dacă va numi sau nu !!!
ANONIM
04 Dec 2018

Mai boule, ce miniștri sa trimita dacă Sterpul rumega.....dacă va numi sau nu !!!
MIHAI
04 Dec 2018

Hai sictir, potaie antiromânească.
ANONIM
04 Dec 2018

Bai moartea de halowen ai uitat cand te strambai si te maimutareai in public bai zomby nebun Nazist prost mars la baut pisatul Spiralatule Stai dracului in banca ta si asteapta poate va vom vota la sfantul asteapta satani demente
ANONIM
05 Dec 2018

MARIONETA/ SLUGA CA TINE NU MAI ECISTA ......PĂCAT CA NU TI.AM RUPT PICIOARELE IN BERCENI...ACUM TE DAI....intelectual ...in realitate esti un jeg
Random imageUltimele stiri


STARBAG