2020-02-21 15:19

Cristian Preda: Victor Ponta trebuie să fie audiat în Parlamentul European. Am cerut PE să discute criza politică din România

 |  12:53
Cristian Preda: Victor Ponta trebuie să fie audiat în Parlamentul European. Am cerut PE să discute criza politică din România

Europarlamentarul Cristian Preda a declarat, luni, la RFI, că premierul Victor Ponta trebuie să dea explicaţii în Parlamentul European, după ce DNA a anunţat că prim-ministrul este urmărit penal în dosarul lui Dan Şova. Preda a ţinut să precizeze că a cerut ca Legislativul de la Strasbourg să discute criza politică din România.

"Am cerut deja în această dimineaţă ca Parlamentul European să discute criza politică din România în sesiunea care începe chiar diseară. Eu cred că în condiţiile de deficit democratic din Parlamentul României se impune audierea lui Victor Ponta în Parlamentul European. Eu zic că trebuie să dea socoteală şi, luând în seamă acest deficit în sistemul politic românesc, soluţia este, după părerea mea, europeană. În primul rând, sper ca această solicitare a mea să fie aprobată. Se va discuta în această după-amiază (...) şi pe urmă, dacă e acceptată, premierul este chemat în plenul de la Strasbourg, pentru a explica de ce produce criza politică la care asistăm", a afirmat Cristian Preda.

Europarlamentarul este de părere că "audierea trebuie făcută pentru a clarifica dacă România respectă sau nu criteriile politice asociate unui regim funcţional şi unui stat de drept”.

”Dacă Victor Ponta nu face un pas înapoi, acest lucru va avea impact asupra menţinerii MCV, asupra marginalizării României. Să nu ne închipuim că există doar costuri interne pentru criza pe care o întreţine Victor Ponta. Există costuri externe foarte serioase", a completat Cristian Preda.

Premierul Victor Ponta este urmărit penal pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată, complicitate la evaziune fiscală în formă continuată şi spălarea banilor în dosarul Turceni - Rovinari, fapte pe care le-ar fi săvârşit în perioada în care era avocat. De asemenea, Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) a cerut Camerei Deputaţilor, vineri, avizarea urmăririi penale pe numele premierului şi pentru conflict de interese.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-06-08Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine