2020-03-29 13:02

Cristian Sima: „Ponta va scoate totdeauna castanele din foc cu mâna altuia…”

 |  13:46
Cristian Sima: „Ponta va scoate totdeauna castanele din foc cu mâna altuia…”

Senatorii și deputații vor decide mâine, prin vot, dacă va fi sau nu instalat cabinetul Ludovic Orban. Însă, un rol cheie în instalarea guvernului Orban îl vor avea parlamentarii de la Pro România, în special liderul Victor Ponta.

cei care au pus umărul cel mai serios la debarcarea cabinetului Dăncilă. De-a lungul timpului, Victor Ponta s-a „remarcat” prin poziții și decizii surprinzătoare pentru cei apropiați de el, inclusiv faţă de cei din partid. Însă, una dintre cele mai reușite caracterizări ale lui Victor Ponta a fost făcută de către de fostul broker fugit din țară, Cristian Sima, în cartea sa publicată în 2015 „Marea spovedanie a brokerului fugar”. 

 

„Ponta are un singur mentor: Sebastian Ghiţă!”

 

„Pe Victor Ponta l-am cunoscut prima dată în studiourile Realitatea TV, mai exact la emisiunea Andreei Creţulescu. Ponta era un tip băgăreț, care spunea lucruri fără mare importanţă, dar le spunea mult mai frumos decât ceilați politicieni dominaţi încă de limbă de lemn a comunismului. Era lipsit de emfază, nu se voia moralizator, dar de atunci avea o atracție deosebită pentru atacul la persoană. Era tânăr, oportunist și fără nicio jenă în a-și arata dorința de a parveni. Își dorea de atunci, ca și acum, un trai mai bun, îmbelșugat, dar nu Putere. Pe Victor Ponta, Puterea l-a speriat întotdeauna. Puterea care asigură faimă și o relativă recunoaștere îl atrăgea, dar gestionarea Puterii și împărțirea ei cu ceilalți tartori bătrâni îl speriau de moarte. Ponta va scoate totdeauna castenele din foc cu mâna altuia. Se va spăla pe mâini de orice prietenie, de orice tovărășie, atât vreme cât îl va dauna imaginii. El nu își va asuma nicio decizie decât a posteriori, după ce va fi sigur că totul a ieșit relativ bine și există foloase de tras. Ponta are un singur mentor: Sebastian Ghiţă”, l-a descris Cristian Sima pe liderul Pro România, în cartea sa publicată în 2015.

 

 „Victor Ponta este cel mai adapatabil politician la situația actuală”

 

Totodată, fostul broker mai face în carte câteva aprecieri interesante despre fostul lider PSD, ajuns acum la Pro România. „Victor Ponta a descoperit repede că în PSD esențiale în a accede la ierarhia politică sunt doar două lucruri: relațiile cu mai marii partidului și vizibilitatea la televiziuni. Neavând calitățile lui Hrebenciuc de sforar, nici ale lui Mitrea de strateg, și fiind departe de atributele dictatoriale ale lui Năstase, a ales să își pună în valoare superficialitatea gândirii și a limbajului printr-o avalanșă de apariții televizate. De aceea, s-a și ales cu porecla de „Micky Mouse”, adică un erou comic, neserios, dar foarte popular. Victor Ponta este cel mai adapatabil politician la situația actuală din societatea românească”, a precizat Cristian Sima în „Marea spovedanie a brokerului fugar”.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-11-03Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine