2020-02-19 17:53

Criza o ia razna: impozit pe nunţi, botezuri, banchete. Unde-s promisiunile electorale de altădată

 |  19:14

Nunţile, botezurile şi banchetele se pare că nu vor scăpanici ele de impozitare. Deputatul PDL deTimiş Gheorghe Ciobanu a propus Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscalăimpozitarea acestor tradiţii, afirmând că evaziunea fiscală în acest domeniueste “fantastică”.

GheorgheCiobanu, care este membru al Comisiei pentru buget, finanţe şi bănci din cadrulCamerei Deputaţilor, a avut discuţii cu preşedintele ANAF, Sorin Blejnar,căruia i-a “sugerat” impozitarea nunţilor, botezurilor şi banchetelor. Înopinia lui Ciobanu (PDL), Ministerul de Finanţe are termen o lună pentruintroducerea unui impozit forfetar care să vizeze zonele de evaziune fiscală.“Ministrul de finanţe are un target de o lună să lucreze împreună cuspecialiştii din minister, cu propunerile noastre, la introducerea unui impozitforfetar, în special pe zonele de evaziune fiscală. În acest sens, eu am avutdiscuţii cu preşedintele ANAF, Sorin Blejnar, spunându-i şi sugerându-i, înceea ce înseamnă spectrul lărgirii bazei de impozitare, pe principiul să ieipuţin, dar de la toţi care au venituri şi să nu iei mult de la puţini, în acestcontext al lărgirii bazei de impozitare, şi impozitarea evenimentelor, că ţinde nunţi, de botezuri, de banchete”, adeclarat deputatul PDL.

Impozităm, dar nu ştim ce

Seria impozitărilor curioase afost dechisă astă-vară de către premierul Emil Boc, care a vorbit despre impozitarea cântăreţilor de manele. Ciobanu nu a putut să precizeze cu exactitate ce anumese va impozita în cadrul acestor evenimente de familie. El n-aspus decât că evaziunea fiscală în acest domeniu este “fantastică”, dar nu aoferit cifre. Ciobanu a calculat totuşi că doar în Timişoara au loc, în fiecaresăptămână, circa o sută de nunţi, iar la un astfel de eveniment participă, înmedie, aproximativ o sută de persoane. Deputatul PDL a precizat că MinisterulFinanţelor lucrează la o metodă de a cotrola indirect aceste activităţi. “Suntmulte firme care lucrează în acest domeniu, sunt multe evenimente, nu am habarcât înseamnă la nivelul judeţului Timiş sau la nivel naţional cuantificarea şiimpozitarea acestor activităţi, a acestor venituri la cei care le creează. Amînţeles că se lucrează la o metodă de control indirect în aşa fel încât sădescurajăm nefiscalizarea acestor evenimente şi cred că se va reuşi acest lucruşi va însemna foarte mulţi bani la bugetul de stat", a mai afirmatGheorghe Ciobanu.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638943-02-14Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine