2020-08-10 11:52

Cronica jignirilor Ponta-Băsescu

 |  10:38
Cronica jignirilor Ponta-Băsescu

Duelul jignirilor dintre Traian Băsescu şi Victor Ponta a căpătat amploare imediat dupa ce USL a preluat guvernarea, în luna mai. Preşedintele a trecut de la un sarcastic „dottore”, la „pisic”, „porc”, maimuţică”, în timp ce Victor Ponta a folosit cuvinte ca „ ticălos” „mincinos”, „mafiot” sau „securist”, pentru a îl cataloga pe şeful statului.

Traian Băsescu a început cu folosirea cuvântului „dottore” la adresa lui Ponta, în iunie, cu doar câteva zile înainte de scandalul de plagiat în care a fost implicat primul ministru. Preşedintele a motivat că Victor Ponta denotă lipsă de respect, întrucât nu îl anunţase nici măcar telefonic că ICR urma să fie trecut din subordinea şefului statului în cea a Parlamentului: „Iar pe de altă parte vii şi spui că eu vreau să am o bună relaţie cu preşedintele şi mai ales o relaţie de respect. Când eşti doctor în drept, eşti tare. Dottore!".

Dottore” în drept

Ulterior, au urmat şi alte ironii la adresa premierului.Întrebat dacă merge la Oslo, la decernarea Premiului Nobel pentru Pace, câştigat de Uniunea Europeană, Băsescu i-a pasat-o premierului: "Vreţi să mă împopoţonez cu un titlu pe care... Ce-am făcut eu pentru Premiul Nobel? Cred că îl deleg pe domnul Ponta".

Replica lui Ponta: Are gândire securistă

Şeful Guvernului nu a pierdut ocazia de a-şi declara public replulsia faţă de Traian Băsescu, în repetate rânduri. Spre exemplu, în cadrul unei emisiuni de la Pro TV, unde a mărturist că sintagma "dottore" rostită de preşedintele Traian Băsescu doar cu puţin timp înainte ca el să fie acuzat de plagiat i-a dovedit încă o dată că actualul şef al statului rămâne tributarul "şantajului" şi altor metode securiste: “Episodul acela mi-a confirmat încă o dată, dacă mai era nevoie, că preşedintele Băsescu va folosi întotodeauna, cât va fi în viaţă - şi îi doresc o viaţă cât mai lungă - şantajul şi armele cele mai murdare în politică. Acel episod mi-a dovedit că preşedintele Băsescu va rămâne întotdeauna tributarul metodelor securiste: dosare, aranjamente, lucruri descoperite din trecutul meu...din fericire, nu prea am ce lucruri să îmi descopere Asta este o gândire securistă. Eu am avut şansa naturală să am 17 ani la Revoluţie şi urăsc ceea ce domnul preşedinte Băsescu reprezintă", a adăugat Ponta, potrivit Mediafax.

Băsescu: E ca un pisicuţ, e mincinos şi porc

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, marţi, la postul de televiziune B1, că premierul Victor Ponta este ca 'un pisicuţ' atunci când vine la Palatul Cotroceni, adăugând că acesta este 'mitoman', 'cum este Crin Antonescu bolnav de somn'. “Victor Ponta, când vine la mine, e ca un pisic, ca un pisicuţ, da domnule preşedinte, da domnu' preşedinte şi după ce iese şi ajunge la Palatul Victoria sau ajunge ... se vede cu un microfon în faţă, vorbeşte cum vedeţi. De aceea îl fac mincinos, de aceea îl fac mincinos şi pentru ce a povestit despre CSAT, de aceea îl fac mincinos şi pentru declaraţiile pe care le dă pentru presa străină, pentru că are nevoie de imaginea mea externă şi spune 'coabitez, am învăţat din lecţia verii nu ştiu ce...', iar acasă face ce face', a susţinut Băsescu. Apoi, preşedintele a mai folosit şi cuvântul “porc”, cu referire la premier. El a afirmat că îi va fi greu să îl desemnze pe Victor Ponta premier, întrucât a contrbuit la suspendarea sa: “ Nu vrei să înghiţi porci, o broscuţă mai merge, dar e greu de înghiţit un porc”.

 Ponta: Băsescu e ultimul comunist

În octombrie, la lansarea candidaţilor USL pentru aşegerile parlamentare, pe stadionul Naţional Arena, Victor Ponta îl cataloga pe şeful statului drept “securist şi comunist”: “Traian Băsescu e ultimul comunist, e ultimul securist al Europei. Trebuie să-l schimbăm nu doar pe el, ci sistemul care l-a menţinut la putere în aceşti ani”, a spus Ponta în discursul său. Premierul a arătat că 2012 este anul marii schimbări şi a arătat că România trebuie să meargă înainte şi nu să se întoarcă în timp și că USL trebuie să ducă schimbarea până la capăt.

Iulie 2012: Băsescu e mafiot, ticălos, mincionos

Apoi, la un miting de la Craiova, premierul avut la rândul lui, ocazia de a-l jigni pe Traian Băsescu. Victor Ponta a afirmat că Traian Băsescu este un mafiot, un mincinos şi un ticălos: "Am obligaţia faţă de dumneavostră, cei care m-aţi sprijinit să ajung în această funcţie importantă, să vă spun de ce trebuie să votăm «Da». Varianta foarte scurtă: pentru că Băsescu este un mafiot, un mincinos şi un ticălos. Asta este varianta simplă, pe care o înţelege până şi Traian Băsescu".

Băsescu acasă e paraleu! La Bruxelles era în genunchi

Premierul Victor Ponta a afirmat luni că preşedintele Traian Băsescu se comportă în ţară ca un 'paraleu', în timp ce la Consiliul European care a avut loc săptămâna trecută la Bruxelles 'era în genunchi: “Mi-a plăcut asta cu 'nu poţi să spui în străinătate altceva decât acasă'. Păi acasă e paraleu, când a venit de la Bruxelles, acolo era în genunchi. Era în genunchi. Nu îndrăznea să deschidă gura, să spună ceva pentru România, spus Ponta, la Antena 3.

Concluzia: Când te jigneşte Băsescu, e de bine!

Zilele trecute, la o şedinţă de Guvern,Victor Ponta le-a spus miniştrilor că nu trebuie să răspundă jignirilor lui Traian Băsescu, completând: “Fac un apel la dvs. să îl lăsaţi pe domnul preşedinte Traian Băsescu cu campania lui electorală. Asta ştie, asta face. Când te jigneşte Băsescu, e de bine. Nu vă faceţi nici un fel de grijă. Important e să ne vedem de treabă. Atâta ştie, atâta face. E important, însă, să ne pregătim pentru ce avem de discutat în perioada care vine şi pentru deciziile importante”. 


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 639583-03-26Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz