2020-01-27 13:45

CSAT se reuneşte marţi în prima şedinţă din mandatul preşedintelui Klaus Iohannis

 |  14:42
CSAT se reuneşte marţi în prima şedinţă din mandatul preşedintelui Klaus Iohannis

Consiliul Suprem de Apărare a Ţării (CSAT) se reuneşte, marţi, în prima sedinţă din mandatul preşedintelui Klaus Iohannis. Printre temele de pe ordinea de zi se numără situaţia de securitate din Ucraina, stadiul Programului multianual de restabilire a capacităţii de luptă a Armatei României şi activitatea Consiliului Operativ al Securităţii.

Administraţia Prezidenţială a precizat, într-un comunicat de presă, că şedinţa CSAT va avea loc începând cu ora 15.00, la Palatul Cotroceni.

Potrivit sursei citate, pe ordinea de zi a şedinţei CSAT sunt incluse tematici referitoare la starea de securitate din Ucraina. Implicaţii pentru România, stadiul proceselor de asociere politică şi economică cu Uniunea Europeană şi de integrare euroatlantică a statelor din Balcanii de Vest, stadiul îndeplinirii Programului multianual de restabilire a capacităţii de luptă a Armatei României, proiectul de lege privind planificarea apărării, concluziile rezultate în urma desfăşurării exerciţiilor şi antrenamentelor de mobilizare, în anul 2014, pentru verificarea stadiului pregătirii populaţiei, economiei şi a teritoriului pentru apărare.

Alte subiecte din şedinţa CSAT de marţi vizează activitatea Consiliului Operativ al Securităţii Cibernetice, în anul 2014, şi evoluţiile înregistrate în spaţiul cibernetic, activitatea Centrului Naţional de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică - CERT-RO, în anul 2014, Regulamentul de organizare şi funcţionare al Centrului Naţional de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică - CERT-RO precum şi provocările actuale generate de migraţie în contextul securitar din zone cu potenţial terorist.

De asemenea, în cadrul şedinţei CSAT se va mai discuta despre Activitatea Consiliului Suprem de Apărare a Ţării în anul 2014 şi despre stadiul îndeplinirii hotărârilor adoptate de către Consiliul Suprem de Apărare a Ţării în anul 2014.

Ultima şedinţă a CSAT, condusă de preşedintele de la acea vreme, Traian Băsescu, a avut loc pe 25 noiembrie 2014.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-03-02Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine