2020-02-19 18:05

Cseke şi Predoiu îngroaşă rândurile remaniabililor

 |  19:01
Cseke şi Predoiu îngroaşă rândurile remaniabililor

Lista cu miniştrii care sunt pe punctul de a-şi pierde scaunul de subfund se măreşte. Alături de cei trei, Radu Berceanu, Gabriel Sandu şi SebastianVlădescu, despre care „Puterea“ v-a informat încă de ieri că sunt pe listaneagră, a mai apărut şi numele ministrului sănătăţii Attila Cseke, iar bursazvonurilor ni-l dă ca posibil remaniabil pe ministrul justiţiei, CătălinPredoiu.

Remanierea guvernamentală a fost pusă din nou în discuţie de câţivaparlamentari, membri ai conducerii PDL, în şedinţa de luni seară a BirouluiPermanent Naţional. Premierul Boc a expediatînsă rapid subiectul promiţându-le celor din BPN că va prezenta în scurt timpraportul cu activitatea miniştrilor, iar prima întâlnire a fost stabilităpentru ziua de ieri cu grupul parlamentar de la Senat al PDL. Boc i-a asiguratpe nemulţumiţii partidului că va fi remaniere şi la începutul lunii septembrieva avea mai multe întâlniri cu aleşii democrat-liberali şi miniştrii în acestscop. Pe lista cu miniştrii căzuţi în dizgraţie se adaugă alte două nume:Attila Cseke, pe care UDMR ar fi gata să-l sacrifice pentru schimbarea imaginiiGuvernului, şi Cătălin Predoiu, care deocamdată se bucură de susţinere dinpartea preşedintelui Băsescu. Şedinţa de luni seară nu a fost lipsită deschimburi de replici acide. Potrivit unor surse participante, la întâlniredeputatul Cezar Preda şi ministrul economiei Adriean Videanu au avut „un meciscurt” pe tema acţiunilor pe care le deţine statul la compania Petrom. CezarPreda a spus că nu este de acord cu vânzarea a 10% din acţiunile pe care statulle deţine la Petrom în situaţie de criză, pentru că acest lucru nu ar fi corectfaţă de cetăţenii României. „Compania nu ar trebui să forţezemajorarea capitalului social, mi se pare incorect ceea ce se face”, a declaratPreda pentru HotNews. Videanu a spus că ştie foarte bine ce face şi că vaobţine pe aceste acţiuni mai mult decât a obţinut Adrian Năstasecând a vândut 50% din companie. Potrivit surselor citate, Preda l-a criticat şipe ministrul finanţelor că „nu este capabil să strângă bani la buget, ci doarsă taie de la ministere”. Deputatul PDL a mai arătat că parlamentariipartidului ameninţă că votează moţiunea de cenzură pentru că nu le-au fostatribuite fonduri pentru investiţiile din colegii.

Alegerile interne în PDL, reluate

BiroulPermanent Naţional al PDL a hotărât caalegerile interne în partid să se reia de la 1 septembrie, după ce în urmă cu douăluni acestea au fost blocate de acelaşi for de conducere şi amânate până laînceptul anului viitor. Vicepreşedintele PDL Gheorghe Flutur a spus că se va întocmi un calendar în aceastăsăptămână pentru reluarea alegerilor în teritoriu. El a adăugat că pe perioadaverii alegerile interne din partid au fost oprite pentru că au existat altepriorităţi. Până acum au avut loc conferinţe judeţene doar în trei filiale alepartidului, iar de coordonarea alegerilor interne au fost desemnaţi să se ocupeGheorghe Flutur şi Vasile Blaga.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638939-10-06

Mai multe imagini:
Cseke şi Predoiu îngroaşă rândurile remaniabililor
zoom
Parerea ta...

SOMODI
25 Aug 2010

Cu scuzele de rigoare, nu vreau sa pun gaz pe foc, dar cred ca remanierea ministrilor sanatatii si justitiei se impune chiar mai inaintea altora.
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine