2020-02-18 11:38

CSM cere Guvernului abrogarea OUG pe Legile Justiţiei

 |  15:46
CSM cere Guvernului abrogarea OUG pe Legile Justiţiei

Plenul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a hotărât, luni, să transmită Guvernului solicitarea privind abrogarea ordonanţei de urgenţă pentru modificarea Legilor Justiţiei.

”Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât transmiterea unei solicitări către Guvernul României în vederea abrogării Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr.7/2019, cu excepţia dispoziţiilor care au fost adoptate ca urmare a sesizării Consiliului Superior al Magistraturii. (majoritate: 12 voturi DA, 3 voturi NU, 1 vot NUL)”, a transmis CSM. 

Premierul Viorica Dăncilă a declarat, luni, că nu se va renunţa la OUG 7 care a schimbat legile justiţiei, deşi unele lucruri care au creat nemulţumire, dacă sunt bine argumentate, ar putea fi modificate.

Premierul Viorica Dăncilă a invitat reprezentanţii asociaţiilor de magistraţi şi ai CSM, luni, la ora 15.30, la Palatul Victoria, la discuţii privind legile justiţiei.

Asociaţia “Forumul Judecătorilor din România”, Asociaţia ”Mişcarea pentru Apărarea Statutului Procurorilor” şi Asociaţia ”Iniţiativa pentru Justiţie” au precizat că independenţa justiţiei nu se negociază şi că orice dialog referitor la adoptarea OUG nr.7/2019 trebuia iniţiat anterior emiterii sale, iar nu post factum, singura soluţie aflată în acest moment la îndemâna legiuitorului fiind abrogarea imediată şi în integralitate a actului normativ în cauză.

Cele trei asociaţii au făcut apel la CSM să nu trimită reprezentanţi la discuţia propusă de către premierul Viorica Dăncilă.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-02-25Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine