2020-02-29 03:16

Cu ce PLANURI merge Orban la CONSULTĂRI cu Iohannis

 |  20:52
Cu ce PLANURI merge Orban la CONSULTĂRI cu Iohannis

După ce a apărut informația că președintele Iohannis are de gând să convoace partidele politice la Palatul Cotroceni pentru consultări privind raportul Comisiei de la Veneția, șeful PNL, Ludovic Orban a anunțat care e planul partidului pentru aceste discuții.

”Sustinem transpunerea in legislatie a recomandarilor Comisiei de la Venetia, pt noi este simplu ca multe dintre recomandari le-am sustinut prin amendamente sau am sesizat CCR. Readuc aminte ca PNL impreuna cu presedintele a sesizat Comisia de la Venetia dupa ce majoritatea parlamentara si guvernul au refuzat sa ceara un punct de vedere privitor la modificarea la legile justitiei, codul penal si codul de procedura penala.

In ce priveste codul penal si codul de procedura, pt codul penal s-a vazut cat de proasta a fost legiferarea facuta pe picior a majoritatii parlamentara prin faptul ca 64 de prevederi din cele 90 si ceva au fost declarate neconstitutionale.

Trebuie sa ne reasezam la masa de discutii sa luam in vedere toate punctele de vedere exprimate de Comisia de la Venetia si sa scoatem toate amendamentele care risca sa puna in pericol independenta justitiei, care distrug institutiile.

Daca presedintele a luat initiativa de a convoca partidele la Cotroceni, sunt convins ca vrea sa determine majoritatea parlamentara, mai putin opozitia, sa realizam o legiferare in spiritul standardelor europene si legiferare care sa permita independenta justitiei, accesul cetatenilor la justitie neingradita , respectarea drepturilor si libertatilor si continuarea luptei anticoruptie” a declarat Ludovic Orban la RTV.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-10-21

In legatura cu acest articol...

Tăriceanu e FERM: ”Sub nicio formă nu poate fi vorba de ÎNGHEȚAREA SALARIILOR”

Orban, un nou ATAC la Guvernul Dăncilă: ”PARȘIVI cu două fețe”
Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine