2020-08-13 00:52

Cum au votat liderii politici: Ponta şi Băsescu, şi huiduiţi, şi aplaudaţi la ieşirea de la urne

 |  19:28
Cum au votat liderii politici: Ponta şi Băsescu, şi huiduiţi, şi aplaudaţi la ieşirea de la urne

Liderii de partid au ales să meargă la vot de dimineaţă, alături de familie şi de colegi, argumentându-şi opţiunile pentru Parlamentul European prin discursuri evazive: „Am ales să votez pentru Europa”, „Am ales schimbarea”.

În plus, deşi legea prevede că este interzisă anunţarea formaţiunii pe care s-a pus ştampila,  Călin Popescu Tăriceanu a spus că a votat PNL, în timp ce preşedintele Traian Băsescu a declarat că a votat un partid nou. Băsescu şi Victor Ponta au avut parte de huiduieli la ieşirea din secţiile din vot. După ce şi-au exercitat dreptul la vot, liderii politici  au mers la sediile de partid pentru a  aştepta estimările de la Biroul Electoral Permanent, dar şi numărătoarea paralelă pe care o face fiecare formaţiune separat.

Premierul Victor Ponta s-a prezentat la urnele de vot împreună cu soția sa, Daciana Sârbu, și fiica lor, Irina. Aceștia au votat, duminică, la Școala 17 din Capitală, Ponta fiind trecut pe listele suplimentare, pentru că nu are buletin de București.

Ponta speră să se schimbe ce a mers prost

Cum au votat liderii politici: Ponta şi Băsescu, şi huiduiţi, şi aplaudaţi la ieşirea de la urne
zoom

Președintele PSD a declarat că miza alegerilor este foarte importantă şi că el se aşteaptă ca schimbările din anul 2014 să fie în bine.  Premierul a spus că a votat pentru  schimbare, pentru că în 2014 se schimbă şi România, dar şi Europa.

„Cred că şi Europa, şi România se vor schimba în bine. Cu siguranţă, toţi cei care doresc să fie implicaţi în Europa şi în România vor veni la vot“, a spus premierul, adăugând că speră „ca schimbările să fie în bine şi tot ce a mers prost să putem schimba“. Răspunzând unei întrebri, el a precizat că miza alegerilor este uriaşă. „E extraordinar de important cine va conduce Europa, cine va conduce România“, a spus Victor Ponta.

Băsescu: Am votat un partid nou

Cum au votat liderii politici: Ponta şi Băsescu, şi huiduiţi, şi aplaudaţi la ieşirea de la urne
zoom

Președintele Traian Băsescu a votat, duminică, împreună cu soția sa, la Liceul Xenopol. La ieșirea din cabină, acesta a declarat că a votat pentru un partid nou, totodată a făcut apel la populația României să vină să voteze, el a îndemnat alegătorii să își anuleze votul dacă nu au pe cine să voteze, dar să nu absenteze. Șeful statului a fost întâmpinat la secţia de votare de un grup de simpatizanţi, printre care Gabriel Berca (PMP), cu tricouri inscripţionate cu mesaje precum „Băsescu, always cool“, „My president is Joe Biden's friend“ şi „Preşedinte învingător“.

La ieşirea de la vot, grupul de simpatizanţi care l-a întâmpinat pe şeful statului şi la sosire l-a aplaudat. Una dintre persoanele din grup i-a oferit soţiei preşedintelui un buchet de flori. În acelaşi timp, un alt grup de persoane l-a huiduit pe preşedinte. Înainte de a se urca în maşină, Traian Băsescu le-a spus ziariştilor că se aştepta să fie şi huiduit.

Elena Udrea: Am votat cu gândul la viitorul pe care îl am în minte

Cum au votat liderii politici: Ponta şi Băsescu, şi huiduiţi, şi aplaudaţi la ieşirea de la urne
zoom

Elena Udrea a venit la urnele de vot însoțită de Boghicevici şi Mureşan, la secția de votare de la Colegiul Național „Mihai Eminescu“ din București. Boghicevici, Mureşan şi Udrea au votat atât pentru alegerile europarlamentare, cât şi pentru cele parlamentare parţiale. Ea a primit un buchet de flori de la unul dintre simpatizanţii care o aşteptau în faţa Colegiului „Mihai Eminescu“ din sectorul 4.

„Am votat pentru că România are nevoie de oameni care să o reprezinte, puternici şi aici, în ţară, şi în Europa, aşa că am votat pentru cea mai curajoasă listă, pentru cea mai puternică listă, pentru o listă care face diferenţa în politica românească. Am votat cu gândul la viitorul pe care îl am în minte de 10 ani de când fac politică şi sunt convinsă că vom ajunge să trăim şi aşa cum ne dorim cu toţii. Am votat pentru energie, pentru tinereţe şi am votat pentru cei care au reuşit să facă ceva în viaţă, fie că au activat în politică, în sport, în mediul de afaceri. Am votat pentru competenţă şi pentru performanţă”, a declarat Udrea la ieşirea din secţia de votare.

Antonescu: Am votat pentru cel mai bun program

Cum au votat liderii politici: Ponta şi Băsescu, şi huiduiţi, şi aplaudaţi la ieşirea de la urne
zoom

Crin Antonescu, președintele PNL, a declarat la ieșirea de la urne că alegerile europarlamentare sunt chiar mai importante decât cele pentru Președinția României. Acesta a îndemnat oamenii să vină la vot, explicând cât este de important ca oamenii să își exprime opţiunea.

„Am votat pentru cea mai bună echipă, pentru cel mai bun program. Dar cel mai important este că m-am prezentat să votez”, a declarat Crin Antonescu, după ce şi-a exercitat votul la o secţie deschisă în Şcoala nr. 73 „Barbu Delavrancea“ din Bucureşti. El a spus că exprimarea votului este un gest civic şi a făcut apel ca românii să meargă la vot. „E clar din toate evaluările că vom avea din nou o prezenţă mică”, a mai spus Antonescu.

Iohannis: Am votat pentru o echipă mai bună

Cum au votat liderii politici: Ponta şi Băsescu, şi huiduiţi, şi aplaudaţi la ieşirea de la urne
zoom

Prim-vicepreşedintele PNL, Klaus Iohannis, a votat, duminică, pentru alegerile europarlamentare, la Secţia numărul 69 din municipiul Sibiu, fiind însoţit de Carmen Iohannis, soţia sa.

Întrebat ce aşteaptă de la aceste alegeri, Iohnnis a răspuns: „Personal, în calitate de persoană privată, sper să câştige o echipă care mă reprezintă pe mine, ca şi cetăţean european, la un nivel foarte bun”.

Iohannis a precizat că prezenţa la vot nu îl surprinde şi nici nu i se pare „chiar aşa de mică“ şi i-a îndemnat pe toţi sibienii să voteze. „Din ce-am discutat, cel puţin aici, la secţia mea de votare, prezenţa este destul de bună. Alegerile sunt întotdeauna foarte importante. Sunt esenţa democraţiei. Astăzi, ca şi altă dată, oamenii să meargă la vot fiindcă acesta este modul în care alegătorul participă la democraţie şi este un drept pe care ni l-am câştigat greu şi ar fi păcat să renunţăm de bună voie la el. Eu îi îndemn pe sibieni să meargă la vot”, a spus Iohannis.

Tăriceanu:  Am votat PNL, UE este o construcţie liberală

Cum au votat liderii politici: Ponta şi Băsescu, şi huiduiţi, şi aplaudaţi la ieşirea de la urne
zoom

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, duminică, după ce şi-a exprimat opţiunea electorală, că a votat pentru PNL şi i-a îndemnat pe români să vină să voteze într-un număr cât mai mare.  Tăriceanu a votat la alegerile europarlamentare la ora 11.00 la Clubul Sportiv Şcolar nr. 5 din Calea Plevenei din Bucureşti, scrie  Mediafax.

„Am votat pentru PNL, ţinând cont că în tot ceea ce priveşte alegerile pentru Parlamentul European, România are nevoie de o reprezentare cât mai bună, cât mai eficientă pentru promovarea şi apărarea intereselor ei la Bruxelles. Vreau să subliniez faptul că Uniunea Europeană este o construcţie a liberalismului care a dat tuturor ţărilor şi cetăţenilor noştri câteva posibilităţi la care probabil înainte de 1990 nici nu gândeam, libertatea de deplasare, libertatea de a călători, libertatea de a munci în străinătate, foarte importantă pentru tineri, cât şi pentru adulţi, libertatea şi posibilitatea de a merge la studii pentru cei tineri, în fine, nu în ultimul rând, un comerţ neîngrădit, libertate pentru întreprinzători să-şi dezvolte afaceri, sunt avantaje esenţiale pe care ni le-a adus aderarea la UE“, a precizat Călin Popescu Tăriceanu.

Huiduială PSD

Printre cei care au scandat vehement împotriva preşedintelui s-a numărat şi Maria Popa, consilier general PSD la Primăria Capitalei. Ea a recunoscut că l-a huiduit pe şeful statului la ieşirea din secţia de votare. „Nu eram acolo la vot. Sunt consilier din partea PSD. Oriunde l-aș întâlni, chiar dacă sunt consilier sau nu, m-aș manifesta la fel”, a afirmat Maria Popa la postul B1 TV.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2014-05-25Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz