2020-03-30 13:32

Cum justifică Viorica Dăncilă apelativul ”ĂȘTIA” la adresa diasporei

 |  23:24
Cum justifică Viorica Dăncilă apelativul ”ĂȘTIA” la adresa diasporei

Viorica Dăncilă, reprezentanta PSD în finala prezidențialelor de duminică, dezminte, miercuri seară, că ar fi folosit apelativul „ăștia” referitor la românii din diaspora, după ce și-a atras o serie de critici în urma discursului electoral de marți.

„Pe mine nu m-ați auzit vreodată folosind acest cuvânt, despre oricine aș fi vorbit. Este verificabil. NU îl am în vocabular și NU mă reprezintă, indiferent de context sau de adresant”, a spus Viorica Dăncilă, la o zi distanță. 

Președintele PSD susține că a folosit acest apelativ ca o aluzie la adresa lui Klaus Iohannis, în condițiile în care, spune Dăncilă, șeful statului a utilizat același termen pentru a-i descrie pe social-democrați.

„Am văzut acest mesaj, precum și alte reacții venite în urma declarațiilor de aseară. Înțeleg perfect indignarea pe care o poate genera o asemenea exprimare, DACĂ ACEASTA MI-AR APARȚINE. Din păcate, declarația a fost scoasă din contextul în care a fost făcută (o enumerare mai amplă de categorii socio-profesionale, membri sau simpatizanți ai unui partid sau ai altuia, cetățeni români din țară sau din diaspora - toate supuse, în timp, unei încercări de împărțire și dezbinare din partea actualului președinte, la care face adesea referire folosind astfel de termeni).

Apelativul «ăștia» a fost folosit anterior de președintele Iohannis în declarațiile publice, făcând referire la «pesediști» (declarația aici, începând cu min. 4:07: https://youtu.be/QlhVfZcl8pg

Din păcate, pesediști sau liberali, românii din diaspora nu au fost o preocupare sau o audiență de interes pentru actualul președinte, cărora nu le-a dedicat nicio vizită în afara granițelor, nicio acțiune concretă și niciun proiect.

Acesta este aspectul pe care l-am sancționat în declarația de aseară, lipsa de respect (exprimată inclusiv prin astfel de apelative) față de anumite categorii de români, care nu beneficiază de interesul și atenția domnului Iohannis decât în campanie”, a adăugat Dăncilă.

Acestea fiind spuse, șefa PSD a subliniat că respectă românii de peste hotare și că descurajează „orice scoatere din context”.

„Respect românii plecați în afara granițelor și acest lucru s-a văzut prin proiectele derulate de Guvernul pe care l-am condus, dar și de măsurile luate pentru facilitarea votului de anul acesta.

Regret (și descurajez în egală măsură) orice scoatere din context a acestei declarații, care nu face altceva decât să distorsioneze realitatea. Am speranța că lămuririle și înregistrarea de mai sus sunt edificatoare.

Asigur toți românii (din interiorul și din afara granițelor) de respectul, aprecierea și interesul meu de a le fi alături și a munci pentru toți, pentru un trai mai bun al fiecăruia, aici, la noi acasă”, a conchis Dăncilă.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-11-20Parerea ta...

CAPUSE
21 Noi 2019

Respecti , cind le ai dat cu gaze si ai plecat in concediu sa schimbi corsetu . Le apucase si pe Firea , cu Prefecta betiva a lui Mazare
CUCUVEAUA ROZ -BOMBON
21 Noi 2019

Trebuia ,nu dat cu gaze la niste gorile drogate ,trebuia tras cu mitraliera ,iar pe cel care era initiator trebuia tarat cu curul gol pe caldaramul pietei Scarbosenii mincinoase si criminale!
CUCUVEAUA ROZ-BOMBON
21 Noi 2019

atentie cel de mai sus este o clona nesimtita care scrie tot felul de porcarii cu numele altuia
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine