2020-06-02 05:21

Cum l-a salvat Orban pe ministrul Ion Ștefan „Grindă”, de furia lui Iohannis

 |  15:44
Cum l-a salvat Orban pe ministrul Ion Ștefan „Grindă”, de furia lui Iohannis

Ludovic Orban a anunțat, în ședința de guvern de joi, modificarea Ordonanței 21/2004 privind starea de alertă, astfel încât să își asume el, din poziția de premier, conducerea Comitetului Național pentru Situații de Urgență.

„Împreună cu Ministerul de Interne am luat decizia, pentru a întări autoritatea Comitetului pentru Situații de Urgență, să îmi asum conducerea Comitetului Național pentru Situații de Urgență, secondat de vicepreședinți, prin modificarea Ordonanței 21", a anunțat Ludovic Orban. Totodată, premierul a arătat că funcțiile de vicepreședinți vor fi îndeplinite de ministrul de Interne, Marcel Vela, de Ion Ștefan, ministrul Dezvoltării, și de coordonatorul DSU, secretarul de stat Raed Arafat. Până în prezent, Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență era condus de ministrul de Interne, iar din el mai făceau parte responsabili din Ministrul de Interne, Ministerul Sănătății, Ministerul Apărării, SRI, SPP sau STS. Numai că, includerea în Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a ministrului Dezvoltării, Ion Ștefan „Grindă”, a fost o mișcare surprinzătoare a premierului Orban, pentru a salva scaunul acestuia.

Potrivit informațiilor noastre, președintele Klaus Iohannis este foarte supărat pe ministrul Ion Ștefan și nu vrea să-l mai vadă în Guvern. Ca atare, șeful statului i-a cerut lui Orban să-l demită de urgență, dar premierul l-a inclus pe „Grindă” în conducerea Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, și astfel, cât durează starea de alertă, ministrul „Grindă” este mai greu de demis. Inițial se convenise, și așa era și normal, ca ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, să fie al treilea vicepreședinte, dar Orban l-a preferat pe Ion Ștefan, și acum se știe și de ce.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-05-15Parerea ta...

CONSTANTIN
15 Mai 2020

Orbane ,asa lucitori sant arginti primiti??In sat se tot zvoneste ca odata ajuns la butoane PNLa inceput sa uite promisiunule facutr in campnie!!!Daca il cocolosesti pe vrancean trebuie sa ai un motiv temeinic!!Stiam ca apreciezi munca ,corectitudinea ,onoarea si demnitatea!!Dragnea se considera de neinlocuit,vesnic si de neclintit!! Credeam ca inveti ceva din greselile altora ,dar faptele tale dovedesc ca nu ai priceput nimic!
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiriPUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine