2019-11-20 19:56

Cum RĂSPUNDE Dragnea LAUDELOR lui Macron la adresa lui Iohannis

 |  16:17
Cum RĂSPUNDE Dragnea LAUDELOR lui Macron la adresa lui Iohannis

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a comentat în termeni ironici declarațiile președintelui francez Emmanuel Macron referitoare la președintele Klaus Iohannis.

„Citesc cu atenție tot ce spune președintele Macron, mai ales că am înțeles că are o relație specială cu președintele Iohannis. Deci, sunt doi președinți importanți în lume și acolo a spus că în România sunt unii care se opun independenței justiției sau care vor să afecteze independența justiției. Acuma, eu neavând fir direct cu domnul președinte Macron și nici nu am participat la întâlnirea secretă dintre ministrul de Externe (ministrul francez de Externe - n.r.) și procurorul șef DNA, ceea ce bănuiesc că este din punct de vedere diplomatic uzual să aibă loc astfel de întâlniri (...), n-am de unde să știu la ce s-a referit. Poate s-a referit la instituții. Poate unele instituții vor să afecteze independența justiției. Deci, neavând informația completă, n-am cum să comentez”, a declarat Liviu Dragnea, la finalul ședinței de luni a Comitetului Executiv al PSD.

Liderul social-democrat a mai arătat că astfel de declarații vor fi puse într-o „carte de îndrumare și de teze importante”.

„Am văzut tot în acea declarație - pe care noi am și stabilit să o contabilizăm, pentru că vom face o carte de îndrumare și de teze importante - acolo se mai spune un lucru important care un pic contrazice ce spune mai sus și anume că crede în democrațiile puternice, în sensul că cei care au câștigat alegerile trebuie să-și asume și să decidă. În România, cam noi am câștigat alegerile, dar nu avem de gând să decidem brutal. Noi decidem mereu prin consultări și ținând cont foarte mult de ceea ce vine ca propuneri, ca sfaturi, ca idei, dar din zonele de bună credință. De la cei care vor să ne dea lecții de suveranitate și de cum să facem noi așa cum nu fac ei... le contabilizăm, dar nu ne lăsăm foarte mult influențați”, a spus Dragnea.

Întrebat de jurnaliști dacă PSD ia în considerare să facă vreun demers-răspuns la declarațiile președintelui francez, liderul PSD a răspuns apăsat: „Știți ce ne interesează pe noi? să facem lucruri bune pentru români, nu lucruri care să dea bine la unii și la alții. Este foarte simplu”.

În interviul acordat de preşedintele Franţei, la împlinirea unui an de mandat, Emmanuel Macron l-a lăudat pe Klaus Iohannis, care nu îşi lasă ţara să ajungă în situaţia în care sunt Polonia şi Ungaria. În acelaşi timp, liderul francez a recunoscut că în toată Europa sunt în creştere tendinţele populiste şi cele pe care el le numeşte iliberale.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-04-16Parerea ta...

ANONIM
16 Apr 2018

BAI DERBEDEU ORDINAR in România, voi ati câștigat alegerile in baza unor legi electorale de KKT," dar nu aveti de gând să decideti brutal" PENTRU CA SUNTETI NISTE SEMIDOCTI, RETARDATI CU CEL MULT 1.5 NEURONI. ORICUM VE-TI PLATI PT TOATE NEMERNICIILE VOASTRE HIDOASE COMISE IMPOTRIVA NATIUNII..........
LEVST.
17 Apr 2018

au astia de la pesede ceva boala pe francezi, este clar!Acum dragnea tabaraste pe bietul Macron, cativa ani in urma ponta dadea cu Sarkozy de toate zidurile, la ponta ceva mai de inteles, cica ar fi fost -repetat- amendat in Paris, prins la furat prin metrou...
UN OM DIN POPOE
17 Apr 2018

Preocupat de consolidarea unei puteri care il orbeste, Liviu Dragnea nu mai vede in ce hal se rostogoleste tara. Legea salarizarii, laudata la greu, a ajuns de rasul curcilor. Retributia a crescut atat de mult incat a ajuns mai mica. Asistentele medicale, brancardierii si infirmierele stau cu sutele in curtea spitalelor si protesteaza. Salarii reduse cu aproape 50%. Ce naiba a crescut de au ajuns atat de mici? Explicatiile ministrului Sanatatii frizeaza bancurile cu Bula, caci, vezi Doamne, februarie a fost o luna mai scurta. Cu cat, tot cu 50%? Legea pensiilor, nici ea nu se simte mai bine. Dar cred ca nici ministresa Muncii nu se simte grozav cu ceva, caci nu stie nici ea ce este, care nu se mai potriveste cu nimic. Niciunul nu are insa curajul sa spuna ca s-a ajuns cam demult la fundul sacului si inca nu s-a terminat onorarea promisiunilor. Taranusul Dragne, scolit la smecheria furtului la cantar, il dovedeste prin suficienta, la care se adauga o ironie mai proasta decat a lui Adrian Nastase, pe vremea cand credea ca are umor.
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiriPUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray