2019-10-14 11:19

Cum răspunde Iohannis AMENINȚĂRILOR Guvernului: ”CCR nu are ce să spună”

 |  21:08
Cum răspunde Iohannis AMENINȚĂRILOR Guvernului: ”CCR nu are ce să spună”

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, luni, la Paris, că va răspunde solicitărilor de remaniere a lui Paul Stănescu şi Lucian Şova, aşa cum a anunţat, după 1 Decembrie. El a susţinut că e treaba social-democraţilor dacă se grăbesc, dar că CCR nu are ce să spună pe acest subiect, pentru că se află într-un timp rezonabil de răspuns.

”Dacă dumnealor se grăbesc, îi priveşte. CCR nu are ce să spună, sunt într-un timp rezonabil de răspuns”, a afirmat Iohannis.

Preşedintele a precizat că Guvernul e complet, iar guvernanţii ”nu au decât să-şi facă treaba”.

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a declarat, luni, că va redacta în perioada următoare un proiect pentru o posibilă sesizare a Curţii Constituţionale despre posibilitatea existenţei unui conflict de natură constituţională între Guvern şi preşedintele României, rezultat din refuzul şegului statului de a revoca doi dintre miniştrii propuşi pentru remaniere şi de numirea altora noi. Toader afirmă că lunea viitoare va prezenta proiectul, ”cei care au competenţele de a decide vor decide dacă vor sesiza sau nu CCR”. Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, luni, că partidul pe care-l conduce nu va iniţia niciun demers de suspendare a preşedintelui Klaus Iohannis, însă referitor la amânarea decisă de acesta cu privire la revocarea a doi miniştri, social-democraţii îi dau termen până săptămâna viitoare, înainte să sesizeze CCR.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-11-26Parerea ta...

ANONIM
27 Noi 2018

Nu exista CCR ci CC a PSD. AȘA CUM NU EXISTA AV. POPORULUI ci AV. MAFIEI PSD . IN ROMANIA ACTUALA ORGANIZATIA MAFIOTA PSD VOTATA DE GUNOAIELE SOCIETATII A INSTAURAT DICTATURA HOTILOR , INFRACTORILOR SI BORFASILOR.
BĂ NENOROCITULE!
27 Noi 2018

TU ȘI CU MUMIA DE LA MAE CARE NU SE MAI DUCE DRACULUI - MELEȘCANU SULII - CUM ÎNDRĂZNIȚI VOI SĂ FIȚI DE ACORD CU MIGRAȚIA ÎN MASĂ ÎNCEPÂND DIN 2019 ÎN CONTUL PREȘEDENȚIEI U.E., ACCEPTÂND DE CREIERII VOȘTRI BĂȘIȚI, BOLNAVI ȘI VÂNDUȚI CĂ ĂIA...FĂRĂ NUMĂR , SĂ VINĂ SĂ SE PRIPĂȘEASCĂ PE PĂMÂNT ROMÎNESC, LA NOI ÎN ȚARĂ, CÂND MAJORITATEA ȚĂRILOR NU SE VOR PREZENTA ȘI NICI NU VOR SEMNA PACTUL INIȚIAT DE ONU, ÎN MAROC?
DE REGULă,
27 Noi 2018

înalții funcționari care participă la negocierea unui acord internațional își bazează acțiunea pe un Memorandum aprobat în guvern. În Executiv nu se știe dacă a trecut un asemenea document, dar miniștrilor „nu le-a trecut pe lângă ureche așa ceva”. Nici parlamentarii nu sunt mai documentați despre acest subiect. Toți arată cu degetul către Externe. Iohannis are o abordare deschisă în domeniul migrației Nici președintele Klaus Iohannis nu este prea generos în declarații legate de acest subiect. La a 73-a sesiune a Adunării Generale a Națiunilor Unite, care a avut loc în 27 septembrie, președintele s-a întâlnit cu Înaltul Comisar ONU pentru Refugiaţi, Filippo Grandi. Preşedintele Klaus Iohannis l-a asigurat pe Înaltul Comisar pentru Refugiaţi că România va promova o abordare deschisă în domeniul migraţiei, orientată spre identificarea de soluţii consensuale la nivelul statelor membre ale Uniunii Europene, pe durata deţinerii preşedinţiei Consiliului UE în primul semestru al anului 2019. La rândul sau, Înaltul Comisar pentru Refugiaţi a asigurat de tot sprijinul UNHCR pentru preşedinţia română a Consiliului UE în gestionarea dosarului complex al migraţiei.
„NOI, ROMâNII,
27 Noi 2018

nu suntem islamofobi. Dar, privind la efectele pe care această migrație le-a avut asupra altor state occidentale (Germania, Suedia, Belgia, Olanda, Franța etc) realizăm simplul adevăr: acela că migrația islamică nu are șanse de integrare în nici un popor gazdă. Este suficient să privim la buletinele de știri din țările de mai sus, la crime, la războaie stradale, la crasa nesupunere civică, la violențele contra poliției, la impunerea Sharia în suburbiile și cartierele islamice din atâtea și atâtea orașe europene, la violuri în masă etc, cât să realizăm că așa zisul multiculturalism (melting-pot), așa cum este el invocat de cercurile marxiste, nu este decât o imensă ipocrizie”, se arată în document. Merkel, atât de singură Cancelarul Germaniei, Angela Merkel, cea mai mare susținătoare a migranților, a rămas tot mai singură în demersul ei. Ministrul sănătății, Jens Spahn, cel care se pregătește să o înlocuiască pe Merkel, nu este un susținător al Pactului. Recent, el a chemat clasa politică la o dezbatere amplă și chiar a propus o amânare a aprobării acestuia, propunere agreată și de parlamentari din partidul cancelarului.Partidul de extremă-dreapta, Alternativa pentru Germania, se opune categoric Pactului.
PE SUB MâNă
27 Noi 2018

încă-o dată După o consultare publică extrem de discretă în ianuarie 2018, Guvernul României a tot amânat, dar în cele din urmă s-a conformat Recomandării Comisiei Europene din 8 iunie 2015 privind relocarea imigranților în interiorul UE și a adoptat o hotărâre de modificare a legii care reglementează statutul refugiaților în România. Proiectul legislativ a fost depus la Senat în 29 octombrie 2018 și urmează să fie dezbătut în cele două Camere. Aceasta prevede acordarea de locuințe sociale, consiliere, sprijin pentru integrare, bani pentru chirie și utilități, acces la piața muncii și ajutoare sociale de șomaj pentru migranții care decid să se stabilească în România. Subiect tabu sau lipsit de importanță Până la ora închiderii ediției nu am reușit să aflăm un răspuns oficial în legătură cu poziția României. Neoficial, am aflat că ministrul Teodor Meleșcanu (foto) va semna Pactul. Motivul ar fi că România nu se poate alinia țărilor care au ieșit din Pact deoarece are responsabilități și pe tema migranților pe perioada deținerii președinției rotative a Consiliului UE. Niciun fost ministru de Externe nu a comentat subiectul, ne-au declarat că nu cunosc conținutul documentului.
ADICĂ,
27 Noi 2018

DOAR EXTREMA DREAPTĂ S-A DUS LA MAE SĂ PROTESTEZE, RESTUL ”BĂRBAȚILOR” VOR SĂ PLĂTEASCĂ CAZARE, MASĂ IMIGRANȚILOR, SĂ LE VIOLEZE FEMEILE, FETELE, SURORILE, NU-I AȘA? Bine-nțeles că porcii din Parlament cică NU ȘTIU, N-AU AUZIT, N-AU VĂZUT...SCÂRBĂ MAXIMĂ!
COSTICA
27 Noi 2018

Trebuie sa fie reprezentantul poporului , NU al d-nei MERKEL. Sa fie un mediator NU UN INCITATOR la manifestatii. PACAT MARE PACAT...FARA ALTE COMENTARII...SA-Ti IUBESTI TARA NU sa o Ur....asti....Sa gasesti solutii pentru dialog nu sa inciti...Continua asa si ...vom vedea
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray