2020-02-28 17:06

Cum se bat PSD și ALDE pe Ministerul de Externe

 |  20:06
Cum se bat PSD și ALDE pe Ministerul de Externe

Împărțirea ministerelor între PSD și ALDE naște conflicte în interiorul coaliției. Surse politice, citate de Mediafax, spun că la negocierile care au avut loc în prima zi a anului PSD şi ALDE şi-au disputat Ministerul Afacerilor Externe, ALDE propunându-l pe Teodor Meleşcanu, în timp ce PSD vrea să numească un om din rândul social-democraţilor, fiind dispus să dea la schimb Ministerul Culturii.

În PSD sunt vehiculate Natalia Intotero, Ana Birchall, dar şi un tehnocrat la conducerea Ministerului de Externe.

ALDE, în schimb, ar vrea să obţină ministere mai grele ca Ministerul Comunicaţiilor, Ministerul Energie, precum şi Ministerul Mediului, la conducerea căruia este vehiculat copreşedintele formaţiunii, Daniel Constantin, însă, negocierile sunt în curs, potrivit surselor citate.

ALDE ar urma să deţină următoarele portofolii: Daniel Constantin – Ministerul Mediului ,Sorin Cîmpeanu – Ministerul Comunicaţiilor, Steluţa Cătăniciu – Ministerul pentru relaţia cu Parlamentul

Deputatul PSD Florin Iordache, vehiculat la Ministerul Justiţiei şi în guvernul condus de Sevil Shhaideh este din "nou în cărţi", în contextul în care PSD-ALDE discută pentru a stabili lista miniştrilor care vor face parte noul guvern.

Au fost vehiculaţi şi au rămas în cărţi: Daniel Constantin la Ministerul Mediului, Mihai Tudose la Ministerul Educaţiei, Gabriel Vlase la Ministerul de Interne, Georgian Pop la Ministerul Apărării , Sevil Shhaideh la Ministerul Dezvoltării, Gabriel Petrea la Ministerul Tineretului şi Sportului, Mihai Fifor la Ministerul Transporturilor, Florin Jianu la Ministerul pentru IMM, Mediului de afaceri şi Anteprenoriatului

Numele noi vehiculate în noul guvern sunt: Cristian Socol şi Viorel Ştefan la Ministerul de Finanţe, Marius Nica la Ministerul Fondurilor Europene, Mihnea Costoiu la Ministerul Educaţiei, Florin Iancu la Ministerul Energiei, Lia Vasilescu la Ministerul Muncii, Sorina Pintea şi Cristina Elena Dinu la Ministerul Sănătăţii, Ana Birchall la Ministerul pentru Afaceri Europene

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat că echipa pe care o va forma Sorin Grindeanu va fi diferită de cea a lui Sevil Shaidehh.

Liviu Dragnea a mai spus şi că noul guvern va avea şi patru noi ministere, printre care un minister al Turismului şi unul al IMM, Mediului de afaceri şi Antreprenoriatului.

PSD şi ALDE vor definitiva luni, cel târziu marţi dimineaţă, lista Cabinetului condus de Sorin Grindeanu, urmând să fie stabilite ce portofolii vor fi preluate de ALDE şi care vor fi cele patru noi ministere.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2017-01-02Parerea ta...

F-B-I
02 Ian 2017

toti sunt slugile lui ILIESCU
MAFIA BOLSEVICA.
02 Ian 2017

Au infiintzat patru ministere in plus fata de cele existentepentru ca nu le ajungea ciolanul. Asta ati votat analfabetilor si mizeriilor bolsevice.Cresc nr. de ministere ,au crescut si taxele si impozitele.Dictatura bolsevico -pesedista incepe sa-si arate coltii.
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine