2020-04-07 13:35

Cum se CONTRAZIC Iohannis și Orban. Declarații care se schimbă în funcție de interese politice

 |  21:57
Cum se CONTRAZIC Iohannis și Orban. Declarații care se schimbă în funcție de interese politice

În politică pare că totul este permis. Chiar dacă, în trecut, președintele Iohannis și premierul Orban se pronunțau vehement împotriva traseismului politic, noul an le-a adus liderilor României schimbarea la față în funcție de interesele politice ale momentului.

În august 2017, premierul Ludovic Orban, pe atunci președinte al PNL, anunța cu surle și trâmbițe depunerea unui proiect de lege care să combată traseismul politic.

„Vom depune un proiect de lege pentru a combate traseismul politic, o chestiune care este solicitată de 90% din societatea românească şi cred că este momentul să punem piciorul în prag şi să arătăm clar cine vrea perpetuarea traseismului politic şi cine nu vrea perpetuarea traseismului politic. În ce ne priveşte pe noi, vom iniţia un proiect de lege pentru a interzice traseismul politic, iar parlamentarii care îşi părăsesc partidul pe listele căruia au fost aleşi, să îşi piardă mandatul”, a anunţat Ludovic Orban la finalul şedinţei Biroului Executiv al PNL.

Și în aprilie 2019 Ludovic Orban se pronunța dur împotriva celor care aleg să treacă de la un partid la altul în funcție de formațiunea care preia guvernarea:

” Din punctul meu de vedere, traseismul politic trebuie să dispară. Și așa cum Partidul Național Liberal în 2006 a interzis traseismul politic prin legea privind statutul aleșilor locali - când eram la putere, nu când eram în opoziție - am interzis traseismul aleșilor locali, la fel trebuie să se întâmple și cu parlamentarii. Nu se poate ca la finalul fiecărei sesiuni parlamentare să ai 20-25% dintre parlamentari care și-au schimbat culoarea politică, față de momentul în care au fost aleși” spunea la Hotnews președintele liberalilor.

Iată că, în 2020, liberalii au decis, în prima şedinţă din acest an, acceptarea în partid a demisionarilor din Pro România. Este vorba despre cei doi lideri fondatori ai partidului lui Ponta, Daniel Constantin şi Sorin Cîmpeanu, care au decis să părăsească partidul, la sfârşitul lui 2019, după ce au votat învestirea Guvernului Orban, în Parlament.

Surpriza zilei de joi vine de la președintele Iohannis. Nici șeful statului nu era de acord cu traseiștii pe 5 decembrie 2019:

"Tot traseism se numeşte. Mai mult nu pot să vă spun eu, fiindcă nu am fost deloc implicat în această chestiune. V-aş ruga să puneţi întrebarea la cei care au făcut mutarea şi la cei care au acceptat-o", a răspuns şeful statului, la Palatul Cotroceni, unei întrebări privind trecerea la PNL a unor parlamentari social-democraţi.

Drept răspuns la aceleași întrebări despre ultimele racolări din PNL, Klaus Iohannis a devenit joi, 9 ianuarie 2020, mult mai indulgent: 

”Este evident că au fost politicieni care au sprijinit demrsurile PNL si aceste lucruri s-au facut in baza negocierilor politice care acum s-au finalizat” a punctat șeful statului.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-01-10

GALERIE MEDIA


In legatura cu acest articol...

Marcel Ciolacu ACUZĂ: ”Ludovic Orban încurajează și PLĂTEȘTE traseismul politic”

Președintele Iohannis, răspuns ferm: ”Da, îmi doresc alegeri ANTICIPATE!„

Președintele Iohannis mai AȘTEAPTĂ. Decizia privind ALOCAȚIILE copiilor

Premierul Orban reia tema ANTICIPATELOR: ”Când se vor întruni condiţiile, vom demara procedurile”

Tăriceanu AMENINȚĂ: ”Demisia premierului ar arunca România în criză politică”

Surse Adevărul: Guvernul l-ar putea schimba din funcție pe Raed Arafat. Cine e ÎNLOCUITORUL său
Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine