2019-08-22 23:03

Cum și-a BĂTUT JOC Băsescu de Guvernul Dăncilă în plen

 |  17:26
Cum și-a BĂTUT JOC Băsescu de Guvernul Dăncilă în plen

Așa cum ne-a obișnuit deja, fostul președinte Traian Băsescu nu a ratat ocazia miercuri în timpul moțiunii de cenzură să producă un moment savuros în plen. Discursul său incendiar, plin de ironii și bătaie de joc la adresa miniștrilor PSD, i-a făcut până și pe parlamentarii puterii să izbucnească în râs.

Băsescu s-a întrebat dacă miniștrii precum Dănuț Andrușcă sau Valentin Popa vor putea să asigure conducerea Consiliilor din care vor face parte, având în vedere că România va prelua președinția UE de la 1 ianuarie 2019.

”Am să vă vorbesc despre viitorul apropiat, ceea ce explică nevoia ca acest Guvern să fie înlăturat. Dacă nu cade prin moțiune, bine ar fi să îl dați jos dumneavoastră.

De la 1 ianurie România intră în TRIO, iar Viorica Dăncilă va sta la aceeași masă cu cancelarul Austriei și al Germaniei.

Credeți că doamna Dăncilă va putea să stea alături de cancelarul austriac și să discute problema Brexit? Dar despre proiectele strategice ale UE credeți că va putea aibă vreo idee?

Dacă de la 1 iulie doamna Dăncilă intră în scenă, de la 1 ianuarie 2019 intră tot Guvernul. După cum știți, Consiliul Uniunii Europene are 10 Consilii, care sunt conduse de miniștrii din Guvernul țării care asigură președinția.

Am să vă dau un exemplu: Consiliul UE pentru Transporturi. Cum va face față domnul Șova să vorbească despre problemele de infrastructură ale UE, din moment ce el nu a fost în stare să construiască un kilometru de autostradă în România.

Mai avem Consiliul Economic. Vi-l imaginați pe Dănuț Andrușcă în capul mesei cu toți miniștrii UE vorbind despre problemele economice ale Uniunii Europene.

Vă mai spun un Consiliu: Consiliul pe Educație. Cum credeți că îl va prezida ministrul ”pamblică”, când el nu este în stare să rezolve problemele din România.

Opoziției îi va fi foarte greu să treacă moțiunea de cenzură, poate doar cu salvatorul Ponta.

Stimați PSD-iști, dați-vă singuri Guvernul jos, că voi puteți să o faceți și puneți un Guvern cu care să nu ne facem de râs. O astfel de șansă vine o dată la 14 ani și dacă ne facem de râs acum, cu exemplarele din Guvern, așa vom rămâne timp de 14 ani”, a spus Traian Băsescu în plen, scrie Stiripesurse.ro.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-06-27

In legatura cu acest articol...

Premierul Dăncilă: ”Economia românească e TIGRUL Europei. Inflația e treaba BNR”

Orban: Sunt surprins de decizia UDMR. Sunt convins că în spate există probabil nişte negocieri

Moţiunea de CENZURĂ împotriva Guvernului Dăncilă, VOTATĂ în Parlament. CALCULE POSIBILE
Parerea ta...

MIREL
27 Iun 2018

CUM A FOST FIICA DVS. IN PARLAMENTUL EUROPEAN? A avut numai "succesuri" in Parlamentul European... Ne-a facut de ras ... E usor a scrie versuri cand nimic nu ai a spune.....Mergeti acasa si ingrijiti de nepoate domnule fost....Nu suntem prosti si nu uitam ...
HORUS
27 Iun 2018

"miniștri tălîmbi" la asa un program de guvernare genial ?Serviciile nu mai au cadre pe profesii,nu mai au pe cine sa livreze, masonii sunt varza(vezi cultura si energia),cu profesori universitari si doctori in drept sau cu academii de informatii la baza nu s-a facut niciodata politica economica,avocatii sunt pafaristi, oricat imita economistii si tot asa !Plus gastile politice din interiorul PSD care au numai ambuscati si nepoti de obligatii !In ministere sunt doar pafaristi,ca restul s-au pensionat istoric,iar dupa 1990 nimeni nu a mai avut o profesie la care prin experienta sa adauge plusvaloare,ca au fost distruse sectoarele economice !In urmatorii ani vom fi varza si vom da din colt in colt si din Fond in Fond la khazari,ca pe la noi s-a terminat inteligenta ,a ramas numai lacomia !
UPSET
28 Iun 2018

Escrocul chelioja, sugativa neamului, cel mai mare scufundator de vapoare din istorie, a facut ce stie mai bine : si-a bagat mutra hidoasa in troaca si a ingurgitat/reurgitat materiile cele mai iubite , fekalele ... Pofta buna , tataie !
DOINA MESESAN
28 Iun 2018

Ce mai sariti ca fripti cand vi se spune adevarul in fata psd-eilorDin pacate ACESTA e adevarul Are pacatele lui Basescu dar are minte cat zece ministri psd- isti
ANONIM
28 Iun 2018

Ai inchis spitale. Ai spus ca ai ajuns presedinte si nu ai invatat prea mult . Ai taiat pensii si salarii. Ai distrus flota Romaniei. Ai uitat ca ai avut fiica in europarlamentar care nu stia sa vorbeasca corect...etc. Acum ne dai sfaturi..."Daca taceai filozof ramaneai".
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray