2020-02-24 08:23

Cum au jucat baronii PDL ping-pong cu Emil Boc. Premierul între ciocanul de la Cotroceni şi nicovala din partid

 |  18:59
Cum au jucat baronii PDL ping-pong cu Emil Boc. Premierul între ciocanul de la Cotroceni şi nicovala din partid

Lista miniştrilorcare urmau să fie schimbaţi joi seară:

Ministruleconomiei, Adriean Videanu. Posibil înlocuitor:deputatul PDL Ion Ariton.Ministrul transporturilor, Radu Berceanu.Posibil înlocuitor: senatorul PDL Anca Boagiu.

Ministrulagriculturii, Mihail Dumitru. Posibil înlocuitor: deputatul PDL Valeriu Tabără.

Ministrulfinanţelor, Sebastian Vlădescu. Posibil înlocuitor: deputatul PDL GheorgheIalomiţianu.

Ministrulcomunicaţiilor, Gabriel Sandu. Posibil înlocuitor: Sorin Mândruţescu, şefulOracle România.Ministrul muncii, Mihail Şeitan. Posibili înlocuitoir: deputatul PDL Nelu IoanBotiş şi deputatul PDL Claudia Boghievici.

EmilBoc pare că şi-a luat lumea în cap şi nu mai ascultă nici de stăpân, dar nicide partid, care ameninţă să-l lase fără susţinere parlamentară. Micuţa luiremaniere care constă în trimiterea acasă a miniştrilor independenţi l-ar fienervat foarte tare pe Băsescu şi era să-l lase fără funcţie. În final, premierulBoc a cedat acceptând să sacrifice şi dintre greii partidului.

ParlamentariiPDL au votat miercuri seară pentru remaniere permiţându-i lui Emil Boc sărămână în continuare premier, dar ei îşi doreau o remanire mai largă în cadrulcăreia să fie sacrificat cel puţin unul dintre greii partidului, Radu Berceanusau Adriean Videanu. Boc însă s-a făcut că nu pricepe şi ieri a anunţat că doartrei dintre miniştrii independenţi sunt pe lista remaniaţilor, SebastianVlădescu, Mihail Dumitru şi Mihai Şeitan. Drept pentru care la şedinţaColegiului Director de ieri la care urma să se stabilească exact lista curemaniaţi mai mulţi lideri ai partidului printre care Roberta Anastase, RalucaTurcan, Gheorghe Falcă, Anca Boagiu au ameniţat din nou că îi vor cere demisiapremierului. Boc a reuşit să-l enerveze şi pe Traian Băsescu cu miniremaniereasa. Cei doi au avut o întâlnire ieri-dimineaţă la reşedinţa lui Băsescu dincartierul Primăverii. Premierul a prezentat lista neagră pe care erau Vlădescu,Şeitan şi Dumitru însă şeful statului a cerut o „remaniere serioasă” adăugândcă după părerea sa ar trebui înlocuiţi majoritatea miniştrilor, singurii caremerită să rămână fiind Vasile Blaga şi Elena Udrea, potrivit HotNews. După ceBoc ar fi spus că are încredere în ceilalţi miniştri invocând şi susţinereaparlamentarilor pentru o remaniere simplă, Băsescu, extrem de nemulţumit, l-aameninţat că îşi ia mâna de pe partid şi că poate să facă ce vrea. „Faceţi cevreţi, eu nu mă mai implic”, ar fi spus preşedintele. Faptul că Boc a pierdutsusţinerea lui Băsescu pentru moment a fost demonstrat şi de faptul că unadintre pupilele lui Băsescu, Elena Udrea, alături de alţi PDL-işti ca SeverVoinescu, Raluca Turcan, Sulfina Barbu, Zamfir Iorguş şi Vasile Gherasim, avotat la şedinţa de miercuri pentru ca tot Guvernul să-şi dea demisia.

Boc a dat înapoi

Dupăo zi plină, se pare că premierul a cedat. În faţa ameninţărilor parlamentarilorcă rup partidul şi votează pentru moţiunea de cenzură a opoziţiei, subprivirile încruntate ale lui Băsescu de la Cotroceni, Emil Boc a acceptat încadrul şedinţei de ieri-seară a Colegiului Director al PDL să facă şi alteschimbări. Astfel, ministrul comunicaţiilor, Gabirel Sandu, a fost şi elanunţat în plină şedinţă de partid că trebuie să-şi ia „la revedere” de laGuvern, iar pe listă mai erau ministrul economiei,Adriean Videanu, şi cel al transporturilor, Radu Berceanu. Videanu l-a scutitpe Boc de chin şi a anunţat că este gata să plece de bunăvoie din Guvern şi săse ocupe la modul serios de partid. La închiderea ediţiei, şedinţa era îndesfăşurare şi încă nu se ştia nimic concret despre soarta lui Radu Berceanu,dar nici nu se hotărâse ceva în privinţa lui Videanu. Pe parcursul zilei deieri s-au făcut şi pregătiri pentru a se găsi înlocuitorii celor care au fostremaniaţi, dar până la închiderea ediţiei nu se luase o decizie finală. PentruMinisterul Muncii era în cărţi numele deputatului Claudia Boghicevici pentruMinisterul Agriculturii, cel al secretarului de stat Adrian Rădulescu de laUNPR şi cel al deputatului Valeriu Tabără care deja a confirmat că a fostîntrebat şi a acceptat să preia ministerul. La Finanţe se vehicula numele deputatuluiGheorghe Ialomiţianu iar la Transporturi cel al senatorului Anca Boagiu.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638942-03-26Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine