2020-02-25 21:29

Cum au văzut pedeliştii remanierea: Udrea vrea un nou premier, Oltean ameninţă din nou cu remanierea

 |  16:43
Cum au văzut pedeliştii remanierea: Udrea vrea un nou premier, Oltean ameninţă din nou cu remanierea

Nume grele alePartidului Democrat Liberal au comentat remanierea ce s-a încheiat cu punereaîn funcţii a şase noi miniştri. Elena Udrea consideră că un nou premier ar fibeneficiat de o perioadă de graţie din partea românilor, Stolojan este depărere că remanierea nu are nici un efect asupra Partidului Democrat Liberaliar raluca Turcan vede remanierea ca un pas înainte atât pentru partid, câtşi pentru România.

Elena Udrea, ministrul dezvoltării Regionaleşi Turismului, a declarat că un nou premier şi un nou Cabinet ar fi beneficiatde o “perioadă de graţie” din partea românilor până când ţara ar fi început săiasă din criză. Ea a adăugat că orice Guvern are nevoie pentru a implementamăsuri de ieşire din criză de suportul cetăţenilor. “Am susţinut la întruniriledin ultimele zile cu colegii de partid soluţia depunerii mandatului Guvernului,deoarece măsurile vitale, dar nepopulare luate de Cabinetul Boc până în acestmoment au erodat credibilitatea Guvernului şi implicit au afectat încrederea înPDL”, a spus Udrea. Ministrul Elena Udrea, a declarat că deşi varianta care arfi folosit partidului ar fi fost aceea în care întregul Guvern şi-ar fi depusmandatul, hotărârea majoritară a Colegiului pentru o remaniere este “o deciziebună”, atâta vreme cât a întrunit majoritatea.

Theodor Stolojan, prim-vicepreşedintele PDL adeclarat vineri că remanierea guvernamentală nu înseamnă “absolut nimic” pentruPDL, deoarece redresarea partidului în percepţia opiniei publice ţine deieşirea din criză, “şi nu de înlocuirea unui ministru sau altul”. În opinialiderului PDL, remanierea s-a făcut, pentru că “s-a creat o presiune uriaşă”asupra Guvernului din partid, din partea parlamentarilor şi a mass-media.Theodor Stolojan a declarat, recent, că nu susţine remanierea, pe motiv căacest lucru ar fi o tragere de timp, iar prioritară este ieşirea ţării dincriză.

Ioan Oltean, vicepreşedintele PDL, a declaratvineri într-o conferinţă de presă, că nu este exclus ca peste câteva luniGuvernul să fie remaniat din nou din cauza măsurilor de austeritate pe care leia şi care erodează Executivul. Ioan Oltean a spus că partidul său este conştientde faptul că măsurile pe care le ia Guvernul sunt atât de dure încât să existeriscul să fie “alungat cu pietre”. “Noi am fost conştienţi întotdeauna cămăsurile de austeritate, de reformare a societăţii, pe care le-am luat suntmăsuri în măsură să erodeze, nu un Guvern, ci două-trei-patru guverne”, a spusOltean.

Raluca Turcan, vicepreşedintele PDL, a scrisvineri pe blog că remanierea guvernamentală care s-a produs a fost unasemnificativă şi că Sibiul şi PDL Sibiu meritau un ministru. Înainte de a-l felicitape colegul său, Ion Ariton, pentru obţinerea unui post de ministru, Turcan faceaprecieri cu privire la remanierea făcută de către premierul Emil Boc.“Remanierea guvernamentală care s-a produs ieri (joi-n.r.) a fost unasemnificativă, cel puţin sub aspect cantitativ. Opţiunea mea a fost mai dură,dar remanierea este, fără discuţie, un pas înainte, un lucru bun”, scrie RalucaTurcan.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638942-04-07Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine