2020-05-31 19:07

Cum încearcă primarul Aradului să câştige şefia PDL. Grandomanul Falcă se compară cu Iuliu Maniu

 |  20:14
Cum încearcă primarul Aradului să câştige şefia PDL. Grandomanul Falcă se compară cu Iuliu Maniu

Războiul pentrupreşedinţia PDL începe să capete forme odioase. În încercarea sa continuă de aintra în cursa pentru şefia partidului, primarul Aradului, Gheorghe Falcă, arecurs, se pare, la ameninţări la adresa colegilor de partid.

Asistentuleuroparlamentarului PDL Monica Macovei, Mihai Poliţeanu, susţine pe blogul său căjoi, 11 noiembrie, a avut o convorbire telefonică cu primarul Aradului,Gheorghe Falcă, “necerută, presărată cu insulte şi urlete, dominată de oimpoliteţe odioasă şi tutuială de colţ de bloc”. Falcă ar fi fost nemulţumit de declaraţia Monicăi Macovei privind inoportunitatea candidaturii luila şefia PDL, inculpat fiind într-un proces, dar şi de un comentariu al luiPoliţeanu pe Facebook în care susţinea aceeaşi idee. “Câtă vreme domnul Falcăcontinuă să treneze judecata şi nu-şi rezolvă problema în justiţie, fiind,deci, sub riscul condamnării penale pentru fapte de corupţie, o candidatură adomniei sale la funcţia de preşedinte PDL va vulnerabiliza şi mai mult acestpartid”, a fost observaţia lui Poliţeanu. Asistentul Monicăi Macovei povesteştepe blogul său ce a discutat cu primarul Aradului, care i-ar fi spus că, “la un moment dat, o să ajungi să ai şi tudosar penal! Toţi au!”, după care i-a reproşat “voi distrugeţi partidul dininterior, nu vă pricepeţi la politică”.

Se crede Maniu şialesul lui Dumnezeu

“Potenţa electorală şifinanciară a fost, de altfel, laitmotivul monologurilor domnului Falcă: atât timp cât aduc voturi şi am influenţă,n-ai dreptul să-mi conteşti poziţia politică. Pendulând în furie între tu şi voi (generic, nepersonalizat - subiecţii anonimi ai uneiconspiraţii obscure îndreptată împotriva domniei sale şi, subsecvent,viitorului PDL), domnul Falcă a trecut, succesiv, de la grandomania comparaţieidomniei sale cu Maniu (acuzat şi el de corupţie în Afacerea Skoda), la sugestiaexplicită că, fatalmente, viitorul PDL nu suportă alţi lideri autentici (pentrucă ei nu există) şi, ulterior, la vocaţia victimei supuse abuzului procuroriloranticorupţie şi legislaţiei penale care încalcă, deopotrivă, drepturile omuluişi ale demnitarilor români”, mai povesteşte Poliţeanu. “Ai grijă. Suntem într-un partid popular. Aici credem în Dumnezeu. ŞiDumnezeu însuşi este cel care alege liderii (parafraza). Nu am, deci,dreptul ca individ să contest şi să judec, nu sunt în poziţia de a propune introducereaîn statutul partidului a unor criterii de integritate şi competenţă şi a unuimecanism de aplicare şi îmi lipseşte privilegiul gândirii critice. Delirium tremens este noua metodă dealegere a liderilor politici în PDL, conform logicii domnului Falcă”, a maiarătat asistentul Monicăi Macovei. La final, Poliţeanu îl asigură pe Falcă defaptul că există oameni în acest partid care nu sunt “slugi intimidate desudălmi şi ameninţări voalate, de urlete şi negocieri subterane”, care nu sunt “amicide pahar” sau prieteni interesaţi, legaţi de afaceri şi poziţii politice. El aprecizat că în discuţia cu el o singură dată Falcă “a fost umil” şi şi-a cerutscuze că îndrăzneşte: când s-a comparat cu Traian Băsescu. “Dacă măcar faţă deacest om aveţi respect sau teamă, atunci gândiţi-vă că datorită lui avem astăziprocurori anticorupţie independenţi. Duceţi-vă crucea până la capăt şi, dacăveţi fi achitat, atunci vă voi citi şi programul de candidatură. Până atunci,nu vă calificaţi!”, încheie Poliţeanu.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638948-12-13

Mai multe imagini:
Cum încearcă primarul Aradului să câştige şefia PDL. Grandomanul Falcă se compară cu Iuliu Maniu
zoom
Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine