2020-02-19 19:04

Cum se reglează conturile în PSD: “taci sau te dăm afară”. Democratul Ponta instalează regula pumnului în gură

 |  15:07
Cum se reglează conturile în PSD: “taci sau te dăm afară”. Democratul Ponta instalează regula pumnului în gură

„Micul Titulescu”copiază modelul mentorului său politic Adrian Năstase şi lucrează la ostrategie prin care vrea să instaureze o disciplină de fier în partid. Toţi ceicare vor fi prinşi în ofsaid urmează să fie eliminaţi bucată cu bucată. Primulavertizat că a ieşit din „linia Ponta” este Mircea Geoană, care a primit termende o săptămână să se decidă dacă va mai rămâne în PSD.

După ce a atacatîntreg partidul, spunând că deciziile conducerii PSD erau luate anii trecuţidoar de moguli, Victor Ponta s-a arătat extrem de deranjat de faptul că MirceaGeoană a îndrăznit să-i răspundă. „Cred că este într-o criză de creştere,pentru că a face saltul de la şef la TSD la ditamai partidul şi cu răspunderilecare vin inerent unei astfel de funcţii nu este uşor şi cred că vrea să sediferenţieze invocând greaua moştenire a erei Geoană. Stilul acela care i-aadus o oarecare notorietate,tot timpul era copilul obraznic, care atacapartidul şi pe care l-am tolerat în acest fel cu toţii în conducereapartidului, pentru că am crezut întotdeauna că un tânăr are nevoie să sematurizeze, trebuie să-i mai accepţi o greşeală, chiar dacă este uneori maiimberb politic,dar cred că în acest moment are obligaţia, estepreşedintele PSD, să fie un om mult mai responsabil şi mai reţinut”, areacţionat fostul preşedinte al pesediştilor, care i-a amintit lui Victor Pontacă familia sa nu a dus-o aşa de rău în “era Geoană”, având doi miniştri şi uneuroparlamentar. El a lăsat de înţeles că pe Ponta are de gând să facă jocurilePDL şi să-l schimbe din fruntea Senatului. Preşedintele PSD a declarat recentcă funcţia lui Mircea Geoană reprezintă ultimul “compromis” făcut cudemocrat-liberalii.

Ameninţat cu excluderea

“Atitudinea domnului Geoană faţă de PSD dupăCongresul din februarie trebuia lămurită mai devreme sau mai târziu. Săptămânaviitoare asta vom face, în sensul în care domnul Geoană se va hotărî dacă maivrea sau nu să mai rămână în PSD. În felul acesta, în mod sigur, nu se poate”,a plusat Victor Ponta la RFI. El a precizat că “problema Geoană” va fidiscutată luni în cadrul Biroului Permanent al Partidului. Pentru a pune batistape ţambal, Geoană nu a inflamat spiritele şi a declarat că “se simte maipesedist ca oricând, iar totul trebuie discutat la partid şi nu prin presă”.

Capetele de acuzare:

-Geoană a susţinutnecesitatea formării unei Alianţe cu PNL pentru intrarea la guvernare. Ponta nueste de acord.

-Geoană a vorbit desprepreluarea guvernării, chiar fără organizarea alegerilor anticipate. ComitetulExecutiv al PSD a decis că partidul va intra la guvernare după anticipate saualegeri la termen

-Geoană a creat la Senatun Comitet Naţional pentru Dezvoltare în care să fie elaborat un Raport cuprincipalele măsuri pentru ieşirea ţării din criză şi prezentarea unui plan deţară. Ponta dorea să conducă un astfel de for când va ajunge preşedintele ţării

-datoriile partidului.Ponta nu vrea să plătească toate datoriile făcute în timpul mandatului luiMircea Geoană

-Geoană nu a fost deacord să propună scăderea salariilor membrilor PSD de la Senat cu 50%, decizieluată în BPN al PSD.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638939-05-31Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine