2020-04-10 04:31

Cum se văd pensiile de sub microfonul aleşilor. Muppet Show la Parlament

 |  18:51
Cum se văd pensiile de sub microfonul aleşilor. Muppet Show la Parlament

Coaliţiamajoritară a refuzat ieri să se reia votul privind legea pensiilor, în ciudaeforturilor opoziţiei care a demonstrate frauda de la scrutinul din 15septembrie când s-a dat votul final asupăra legii. Încercând să justifice evenimentele din 15 septembrie, RobertaAnastase a acuzat PSD de şantaj, susţinând că a cerut 127 de miliarde pentru apărăsi lucrările plenului. Suma la care s-a referit Anastase reprezintă însăbanii aprobaţi pentru colegii când s-a votat bugetul pe anul 2010-09-21

PreşedintaCamerei Deputaţilor, Roberta Anastase, a fost somată ieri de Opoziţie - în bazaart.140, alin.5 din regulamentul instituţiei - să facă precizări privindevenimentele din seara zilei de 15 septembrie. Anastase nu doar că nu arecunoscut că a fost fraudat votul (reamintim, în sală s-au aflat în jur de 100de deputaţi, dar s-a anunţat că legea pensiilor a fost votată de 175 de deputaţi),dar a acuzat PSD că “ aţi cerut banica să plecaţi din sală ca să-i trădaţi pe români, iar românii trebuie să ştiecă aţi cerut PDL-ului bani. Pentru bani i-aţitrădat. (…) 127 de miliarde a costat fuga PSD pentru a nu vota punctul depensie. Spuneţi pensionarilor de ce i-aţi vândut…” Anastase a mai menţionat că va prezenta presei o listă cu cererile de bani,iar liderul de grup al deputaţilor PDL aîntărit, spunând că “veţi avea confirmarea acestor afirmaţii, când va apăreahotărârea de Guvern”.

Centralizatorul

Ce se ascunde în spatele acestor declaraţii? Potrivitunui deputat PSD, miercurea trecută, la grupul parlamentar al social-democraţilors-a primit de la Roberta Anastase un mesaj prin care se cerea ca în 48 de oresă se remită un centralizator privind obiectivele (şcoli şi/sau primării) dincolegiile fiecărui deputat pentru care sunt necesare sume de bani.Centralizatorul urma să fie trimis prin intermediul conducerii Camerei la Guvern.Acest centralizator reprezintă “lista” pe care Anastase a fluturat-o în plen şia promis că o va arăta presei. ”Banii de care este vorba - în jur de 100.000lei de colegiu - sunt cei aprobaţi prin Legea bugetului de stat pe acest an. Oprimă tranşă s-a dat în mai sau în iunie. Acum a venit rândul tranşei a doua.Când s-a votat bugetul, fiecare deputat şi-a trecut destinaţia banilor.Săptămâna trecută am fost anunţaţi dacă ne menţinem destinaţiile iniţiale sauconsiderăm că sunt alte necesităţi. Personal nu am schimbat nimic. De acestesume de bani au beneficiat toţi deputaţii şi senatorii, nu doar cei din PSD”,ne-a declarat deputatul social-democrat.

Confirmarea de la Guvern

Declaraţiile acestuia sunt confirmate detranscriptul declaraţiei de presă de luni, 20 septembrie, a purtătorului decuvânt al Guvernului. “Executivul a aprobat în şedinţa de astăzi alocarea unorsume către administraţiile locale pentru continuarea unor proiecte derulateprin Programul de dezvoltare a infrastructurii din mediul rural pe anul 2010 şipentru finanţarea unor cheltuieli de strictă urgenţă. (…) În ceea ce priveştecele 97 de milioane lei alocate astăzi de Guvern (…) 50 de milioane de lei vormerge din bugetul Ministerului Educaţiei în bugetul administraţiilor localepentru finanţarea unor cheltuieli legate de reparaţia unor şcoli. (…) Alteaproximativ 44 de milioane de lei vor merge din Fondul de rezervă (…) pentrurealizarea unor lucrări de reparaţii, reabilitare şi modernizare a unortronsoane de drumuri comunale, judeţene, naţionale, modernizare a unor reţelede apă şi canalizare…”.

CezarPreda compară votul din Cameră cu meciurile de fotbal

Înîncercarea de reluare a votului la Legea pensiilor, parlamentarii PNL şi PSD auprezentat numeroase argumente. Nimic nu a contat, majortatea parlamentarărespingând reluarea votului, ceea ce ar ar fi echivalat cu recunoaşterea fraudei.Unul dintre “argumente” a sunat astfel: “Unde aţi văzut la un meci de fotbal,după ce comentatorul tv spune că arbitrul a viciat rezultatul, că se deciderejucarea jocului?” - Cezar Preda (PDL). După o oră de discuţii extrem de tensionate, în care expresiile “hoţi”, „golănii”, „furt”au fost la ordinea zilei, s-a ajuns lafaza cu „şantajul PSD”,iar liderul social-democraţilor, Victor Ponta, a cadorisit-o pe RobertaAnastase cu calificativul “inculpată”.

Lascrutinul propriu-zis privind luarea deciziei de a se repeta votul, 156 de deputaţi din majoritate şi 2liberali s-au opus, iar cei mai mulţi deputaţi PSD au refuzat să-şiînregistreze prezenţa şi să voteze. De menţionat că Roberta Anastase şi SeverVoinescu s-au abţinut, iar în sală a fost prezentă şi Monica Iacob-Ridzi (PDL),deşi ea se află în concediu postnatal, motiv pentru care nu a răspuns anteriorsolicitării de a se prezenta în faţa comisiei juridice în cazul dosarului ei dela DNA.

“M-amconsultat cu colegii mei şi mâine vom depune o completare la plângerea penalăîmpotriva doamnei Roberta Anastase. Este evident că a încercat să-şi acoperefrauda printr-o minciună, cea cu 127 miliarde. Am calculat că 127 miliarde de leieste cam bugetul României pe un an. Faptul că dânsa este ignorantă şi nu ştiesă vorbească nu este până la urmă vina noastră.” (Victor Ponta)


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638942-11-01Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine