2020-01-25 13:29

Curtea Constituţională: Candidatura lui Victor Ponta este legală

 |  16:30
Curtea Constituţională: Candidatura lui Victor Ponta este legală

Candidatul lui Victor Ponta pentru Preşedinţia României este legală. Curtea Constituţională a Romţniei a respins contestaţia depusă de fostul primar al Clujului, Gheorghe Funar.

Curtea Constituţională a României (CCR) a respins sesizarea lui Gheorghe Funar privind candidatura preşedintelui PSD în alegerile prezidenţiale din acest an. Potrivit unui comunicat al instituţiei, CCR „,cu majoritate de voturi, a respins contestaţia formulată de domnul Gheorghe Funar privind legalitatea candidaturii domnului Victor Viorel Ponta la alegerile pentru Preşedintele României din anul 2014. Hotărârea este definitivă şi se comunică Biroului Electoral Central”.

Înainte de şedinţa CCR, preşedintele Augustin Zegrean a precizat că teoretic o candidatură poate fi blocată dacă încalcă legea fundamentală a statului român. „Nu ştiu dacă la ora aceasta se mai poate, dar în principiu lucrul acesta este posibil pentru că de aceea vin la noi, nu?”, a spus Zegrean.

Funar a reclamat încălcarea Constituţiei şi a cerut CCR să verifice candidatura lui Ponta în urma dezvăluirilor făcute de preşedintele Traian Băsescu. „Am trecut de la vorbe la fapte pentru elucidarea acestui caz şi am sesizat Curtea Constituţională care trebuie să decidă, pe bază de probe, dacă Victor Ponta a încălcat Constituţia”, a afirmat joi Gheorghe Funar.

Preşedintele României, Traian Băsescu, l-a acuzat pe premierul Victor Ponta că în perioada 1997-2001 a fost agent al Serviciului de Informaţii Externe (SIE), relatează Mediafax. Conform şefului statului, apartenenţa lui Victor Ponta la SIE în timp ce era procuror este o „ilegalitate constituţională” şi „o incompatibilitate”. Premierul a respins acuzaţiile lui Băsescu. „România nu mai trebuie să depindă de tulburările unei persoane”, a spus Ponta.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2014-10-17Parerea ta...

HMM...
17 Oct 2014

Zegrean din capul locului n-a vrut SA CONTESTE candidatura lui Ponta - in privinta ‘acoperii’ sale ca spion (vechi sau actual), ca sa nu fie partas la descoperirea ‘acoperirii’:) Nici nu si-a batut capul s-o faca! D-aia a si 'solutionat' atat de rapid contestatia lui Ghita Funar, spre deosebire alte cazuri in care nu se abate NEAM de termenul legal de raspuns…cum e cazul si lui Johannis, no?!
CUM DE-A FACUT-O?
17 Oct 2014

S-a tradat din insasi declaratia data INAINTE de INCEPERE a şedinţei CCR, cand a precizat că TEORETIC (deci, PRACTIC – NU?!) o candidatură poate fi blocată dacă încalcă legea fundamentală a statului român. Apoi conchide la sfarsit, in „Nu ştiu dacă la ora aceasta se mai poate, dar în principiu lucrul acesta este posibil pentru că de aceea vin la noi, nu?”, a spus Zegrean.
DAR INTRA
17 Oct 2014

In atributiile CCR sa se pronunte in privinta vreunei candidaturi INAINTE de votul propriu-zis, apoi de validarea rezultatelor de catre B.E.C.?! Pentru ca un comentator destept (de pe net) spunea ca CCR nu este organ de ancheta si nu trebuie sa se substituie acestuia, invocand din Constitutie, ARTICOLUL 82 (1) Rezultatul alegerilor pentru funcţia de Preşedinte al României este validat de Curtea Constituţională. Spunand mai departe: .ATENTIE ! REZULTATUL CE VINE DE LA BEC ESTE VALIDAT. CCR NU ESTE ORGAN ( INSTANTA ) DE ANCHETA !!! Daca intradevar presedintele nou ales este incompatibil, lucru ce se stabileste de o instant de judecata, atunci se deruleaza caile legale si constitutionale de demitere prin intermediul Parlamentului :suspendare, referendum…etc !!! ASTA-I CALEA ! ALTA NU-I !
GHITA FUNAR
17 Oct 2014

ar fi trebuit sa sesizeze Judecatorul B.E.C. in prima instanta, cerandu-I acestuia parerea pentru cazul de fata; Daca candidatura lui Ponta, asupra caruia planeaza banuiala (certitudinea pentru altii) ca ar fi (fost) ofiter SIE (sub acoperire) nu reprezinta pentru tara, prin nerespectarea legilor acesteia, un pericol imediat sau viitor generand consecinte grave, inimaginabil de cuantificat …daca acesta (Ponta) va fi validat, dpdvd juridic!
HOTARAREA TREBUIE
17 Oct 2014

asumata de catre judecator, NU dupa ce s-ar derula procesul electoral si ar fi ales Ponta (sa zicem...), urmand un circ nemaipomenit prin constatarea incalcarii ulterioare a Art. 84 de la "Incompatibilităţi şi imunităţi” prin faptul dovedit (cumva, de catre cineva) ca au avut de-a face cu un candidat, nici mai mult, nici mai putin - cu dubla functie DE COMANDA, actionand atat ca Sef de Tara, dar si ca agent acoperit , incalcandu-se astfel alin.1 al aceluiasi articol, DAR scapat si sprijinit de raspundere legala, prin cel de-al doilea aliniat care ii asigura imunitatea si confortabilitatea. Frumos, nu?!
PENTRU CA LUMEA
17 Oct 2014

sa se dumireasca In privinta lui Ponta, trebuie cautat in trecutul acestuia care este foarte intersant; Si, cum vestile circula repede, se trag mai multe concluzii:
UNU:
17 Oct 2014

1. A fost ales de la varsta adolescentina spre maturitate ca sa indeplineasca in viitor (pana in zilele noastre) functii ori atributii specifice de aflare-a unor lucruri ce tin de spionita (in favoarea sau defavoarea statului roman), sprijinit pana-n prezent de cei doi aflati in vizor si ei (tata-socru si Melescanu) – fost agenti “Teodor Meleșcanu, ofițer acoperit în perioada în care a activat în diplomație înainte de 1989; Ilie Sârbu, despre care foști șefi din DSS spun că ar fi fost, înainte de Revoluție, informator al Securității, cu pseudonimul ”Gigi Marinescu” și apoi ofițer acoperit al CIE (Serviciul de spionaj al Securității) cu misiuni realizate în spațiul occidental (Elveția, Marea Britanie, Republica Federală Germania).”
DOI:
17 Oct 2014

2. Originile sale ne-romanesti, lovite de spionita bolsevica: “Potrivit unor dezvăluiri făcute de Vocea Vâlcii, tatăl Corneliei Naum (mama lui Ponta) a fost evreul rus Naumovici, un personaj de frunte al PCR. Trimis la studii de comunişti la Moscova, proaspătul colonel Naumovici este încadrat la DIA – Direcţia de Informaţii a Armatei şi apoi în anii 1960 devine apropiat al S. Nikonov. Apoi, din noiembrie 1960 şi până în decembrie 1963, Nikonov îndeplineşte funcţia de şef al Direcţiei de Control din Ministerul Forţelor Armate, unde îl ia şi pe protejatul său, colonelul Naumovici. În decembrie 1963, cei doi sunt scoşi la pensie. În acea perioada Niconov şi Naumovici colaborau excelent cu generalul-maior Alexandru Sergheevici NICOLSCHI, din Direcţia Generală a Securităţii Poporului , dar cei doi colaborau excelent şi cu celebrul “PANTIUŞA”, general-locotenent Ghe. PINTILIE.”
PATRU:
17 Oct 2014

Dar, cine este Nadia Pandrea, prietena mamei lui Ponta? Nu este nimeni alta decât Nadia Marcu (Pandrea), fiica lui Petre Pandrea, ilegalist comunist, avocat ilustru şi scriitor, nepoata de sora a lui Lucretiu Patrascanu, stabilita din 1988 in Franta. Deci mama lui Ponta avea ca prietena foarte bună un personaj bine ancorat în grupul restrâns care a format în ilegalitate Partidul Comunist din România!”
PONTA
17 Oct 2014

a cochetat si cu intrarea in Legiunea Straina - avand 17 ani la acea vreme, dar s-a ‘lasat’ de sportul asta, din pricina celor 5 prevazuti in contract ! Dar nu asta-I problema! Cum de a reusit un pusti (minor, la acea vreme) sa ajunga in Franta, plecand din Romania anilor ’90 cand nu pupai viza cu una, cu doua?!
CUM S-A BRODIT
17 Oct 2014

ca, in ciuda vagabondajului prin Franta intr-un dute-vino, a fost (re)primit la scoala de fiecare data, a luat si BAC-ul, iar apoi, dupa doar 2 saptamani de studiu, si la Facultatea de Drept? Pustiul Ponta hoinărise mai mult de jumătate din clasa a 12-a şi abia apucase să înveţe pentru examen; apoi tănărul Ponta, acum de 18 ani, făcea ilegalităţi încă din liceu! Cine a intervenit pentru ca Victor Viorel să poată reîncepe şcoala şi să îşi dea BAC-ul e simplu de ghicit: fie mama sa, cu relaţii în nomenklatura comunistă, fie mătuşa sa Veronica Naum cadru universitar la Universitatea de Medicina si Farmacie “Carol Davila’ – Bucuresti, sefa Catedrei de chimie anorganica”
DESPRE LANSAREA
17 Oct 2014

lui Ponta a povestit și Emil Hurezeanu la Digi 24 în luna iulie: Domnul Tatulici îmi prezintă câțiva tineri învingători într-un concurs care se numea „Are șanse România să intre în NATO?”. Primul dintre ei, un tânăr slăbuț, cu ochelari cu două lentile, nu ca Dan Voiculescu, cu acnee tardivă pe obraz, dar inteligent, viu – noi eram câțiva în fața avionului, ciocneam pahare pentru semieșec sau pentru reușite. Acest tânăr aproape că ne lua autografe, tânărul aspirant la concursurile Pro TV răsplătit cu un premiu și cu transportul în capitala NATO se numea Victor Ponta. Atunci a fost descoperit Victor Ponta, atunci a intrat în viața publică, câștigătorul unui concurs la Pro TV. Bănuiesc că se cunoaște de multă vreme cu dl. Sârbu”
LA DOAR UN AN
17 Oct 2014

după intrarea la Drept, în 1992, Ponta înfiinţează o firmă ce produc generatoare cu aburi: Sieco SRL. Această firmă avea să obţină multe contracte cu statul român, dar mai important, Victor Ponta este administrator al acestei firme din 1993 până în 2002, când era şi procuror şi agent al SIE. - Sursa: NapocaNews
LADYROSE
17 Oct 2014

Legala?!!Cred ca orice este numai legala nu...daca un fost ofiter acoperit este legal pentru a aparticipa la prezidentiale ma indoiesc de decizia luata de CCR...un asemenea cu om cu o astfel de mentalitate comunista nu poate fi apt pt o astfel de functie !!!!
DUPA MAJUSCULE,
17 Oct 2014

arata cat esti de infierbantat pt.ca-i sunt numarate ouale lui Tonta! Eu stiu, el stie, toata lumea stie ca Ponta este d-zeul tau, nasha?! Tie ti se potrivesc MANUSA, versurile clipului lui Bendeac: "In Ponta cred si el imi e lumina Caci eu sunt vrej, iar el imi e tulpina Eu il urmez pe calea nazuintei La el ma-nchin in clipa suferintei In Ponta cred si el imi da speranta In Ponta cred cu toata aroganta In Ponta cred si-a lui imparatie In Ponta cred, o, cata maretie Veniti, voi, aceia ce n-ati crezut in el Veniti, o, voi aceia ce ati fost basisti Veniti, o, voi aceia ce ati crezut ca aceasta clipa nu va veni Pontaiti-va Pontaiti-va va spun Pontaiti-va Veniti la el de luati lumina Pontaiti-va Pontaiti-va Aleluia. Aleiula".
MESAJ DE DEPARTE!
18 Oct 2014

Dragi tovarasi si pretini! Tinand CONT de originile 'sanatoase' ale Tov.Victor Viorel Ponta, alias TONTA, consider ca acesta merita sa fie ales la al tzaspelea congres – al patrulea venit la rand DIN FUND-ul istoriei…drept conducator al vostru, care trebuie sti(g)mat(izat) si mult ‘iubit’! Faptul ca a fost/este/ramanand nitel 'acoperit', nu trebuie sa va deranjeze dragi romani, fiindca el (si serviciile speciale) vor veghea asupra voastra precum FNI-ul de odinioara – musai pentru linistea si somnul vostru ‘dulce’! Cu Tonta, va garantam ca o sa traiti NU bine, ci – FOARTE BINE! Aferim sau Aleluia! Si, nu uitati – Pontaiti-va!
P.S.
18 Oct 2014

Acest mesaj este transmis din Galaxie din partea tatucului lor, a tuturor conducatorilor de dupa el… de origine umila (e-adevarat…) dar cizmar de ‘meserie’ care a atentionat (de dragul nostru, celor din viitor…) ca securistii n-au murit si ca ‘agenturilii straine’ au dat navala si-n ’89 de ne-au calarit, si dupa….
ANONIM
18 Oct 2014

Pentru redresarea Ro trebuie sa aplicam cat mai urgent PLANUL Coreei de Sud din anii 1990.TREZIREA NATIUNE ROMANA ai rabdat destul.
BA! TI-AI UITAT BORCANU'
18 Oct 2014

cu pastile! Rudotelu-ti lipseste tie, voyerist tampit, batut in ambele CAPETE anchilozate:) Ia-ti pastila (poate o Viagra:) si du-te de te culca - daca ai cu 'cine':)))
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine