2020-02-29 02:52

Dacian Cioloş: Am primit semnale de la partide pro-ruse că nu doresc întreruperea parcursului european al R. Moldova

 |  09:59
Dacian Cioloş: Am primit semnale de la partide pro-ruse că nu doresc întreruperea parcursului european al R. Moldova

Premierul Dacian Cioloș a declarat că, în cursul vizitei efectuate la Chișinău, a primit semnale inclusiv de la partidele considerate pro-ruse că nu doresc întreruperea parcursului european al Republicii Moldova.

"România va continua să rămână un susținător nu doar al parcursului european al Republicii Moldova, ci al parcursului democratic și reformist din Republica Moldova. Tocmai acesta a fost și obiectivul întâlnirii mele și cu partidele din opoziție, pentru a transmite acest mesaj, cu argumente: de ce din punctul nostru de vedere e nevoie ca în Republica Moldova să continue reformele. Republica Moldova are un interes pragmatic să continue legătura cu UE. Nu e vorba doar de un interes, de o abordare politică. Sigur, acum nu știu cât de credibile pot să fie sau nu aceste afirmații, inclusiv de la partide din opoziție — așa-zis pro-ruse — am avut semnale că nu își doresc întreruperea parcursului european al Republicii Moldova", a declarat premierul Dacian Cioloş, la Radio România Actualități.

Prim-ministrul a mai spus că alegerile prezidențiale din Republica Moldova sunt un proces de politică internă.

"Cel mai bun mod al nostru de a ajuta este să arătăm că această apropiere de Uniunea Europeană este una care produce rezultate, care produce bunăstare pentru cetățenii moldoveni, pentru că, dacă rămânem doar la nivelul discursurilor și declarațiilor politice și de la Bruxelles și din alte capitale europene, nu o să încurajăm cetățenii Republicii Moldova să facă acest pas, care presupune anumite eforturi. Pentru că apropierea de UE, competitivitatea pe piața europeană, din punct de vedere de economic, bunăstarea în Republica Moldova presupun și anumite eforturi de reformă care vor fi benefice și economiei Republicii Moldova, în general. Lucrurile acestea sunt mai greu de explicat, dar, dacă venim doar cu constrângeri și impunând anumite lucruri, anumite reforme, fără să le explicăm și fără să venim și cu sprijin direct, poate să existe un recul al susținerii guvernelor care doresc să facă reformă", a subliniat Dacian Cioloş. 


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-08-28Parerea ta...

CARACATITA DIPLOMATIEI
28 Aug 2016

ADICA VREA SA SARA GARDUL CU JMECHERIA TAXELOR VAMALE SA NU MAI PLATEASCA . SI INTERESE MESCHINE ASCUNSE . SA LE DAM BANI INPRUMUT , PENTRU AI TRANSFERA IN PARADISURI FISCALE SAU LA MOSCOVA
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine