2020-02-29 00:11

Dacian Cioloș, apel către DIASPORĂ: ”Adunarea românilor pe 10 august”

 |  16:22
Dacian Cioloș, apel către DIASPORĂ: ”Adunarea românilor pe 10 august”

Fostul premier, Dacian Cioloș lansează un apel către românii din diasporă și nu numai pentru a participa la mitingul din 10 august, precizând că Platforma România 100 și Mișcarea România Împreună îi susțin în demersul lor pentru a ”reda demnitatea României”.

”Vineri, 10 august, este adunarea diasporei la care cu siguranță se vor alătura și mulți români din țară. Este o întâlnire-simbol care, din punctul meu de vedere, nu trebuie folosită politic. Cu siguranță, în piață vor fi și membri ai Platforma România 100 și ai Mișcarea România Împreună, dar vor fi acolo în calitatea lor de români din diaspora sau de susținători ai mesajelor lor.

Pentru proiectul nostru, diaspora este un partener-cheie nu doar pentru reconstruirea economică a țării, ci și pentru reconstrucția ei morală.

De la cei plecați din satele românești pentru a lucra în agricultura din alte țări europene până la oameni de afaceri de vârf, cercetători și medici, diaspora susține de ani buni economia românească. De multe ori, banii trimiși de cei plecați la muncă în străinătate au compensat politicile economice proaste ale guvernelor care s-au succedat la conducerea țării. Din păcate, în lipsa unor politici publice coerente, acest capital nu a fost îndreptat spre investiții și dezvoltare. Dar niciodată nu e prea târziu pentru asta. În lunile următoare vom veni cu propuneri prin care diaspora să devină un investitor strategic în economia românească, iar românii din diaspora, antreprenori încrezători în economia țării din care au plecat.

Dar, dincolo de orice bogăție materială, în anii de pribegie voită sau nevoită, diaspora a acumulat un capital uriaș de valori și principii de care România are mare nevoie. Diaspora poate sprijini moralizarea societății, curățarea clasei politice de hoți, de buruieni, de metehnele înrădăcinate în compromisurile trecutului.

Oamenii aceștia, integrați în comunitățile în care s-au stabilit, știu ce înseamnă să ai o administrație eficientă, servicii de sănătate și de educație de calitate, ce înseamnă să-ți ții cuvântul dat, să fii plătit pe merit și să muncești din greu pentru banii pe care-i câștigi. Acești oameni înțeleg de ce, într-o societate normală, cinstea, onestitatea și profesionalismul sunt indispensabile în relațiile cu ceilalți și, cu atât mai mult, în viața publică.

Cu oameni care au trăit direct aceste valori - care la noi sunt doar trâmbițate de lideri politici, care apoi fac exact pe dos decât afișează public - România poate progresa foarte repede și se poate transforma în bine printr-o „contaminare“ pozitivă. Ca unul care a petrecut câțiva ani buni printre ei, știu că românii din diaspora pot da acest impuls celor pe care i-au lăsat acasă, așa cum au făcut-o și în alte dăți - în 2014, de exemplu.

Adunarea Diasporei din 10 august poate fi un nou început, un imbold decisiv pentru cei care cred că viitorul României trebuie luat din mâinile celor care și-au bătut joc de încrederea și de responsabilitatea cu care au fost învestiți, pentru cei hotărâți să-și asume propria demnitate pentru a reda astfel demnitatea României. De aceea, eu, unul, sunt cu dumneavoastră, cei din diaspora, oriunde v-ați afla” este apelul lansat de fostul premier, Dacian Cioloș.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-08-07Parerea ta...

CUCUVEAUA ROZ-BOMBON
07 Aug 2018

ok Mister Ciolos,multumim ptr colaborare......dar nu e cam tarziu? de ce a fost nevoie de 28de ani de MAFIE POLITICA si DEMOCRATIE ORIGINALA creata de FSN in decembrie 1989?..Eu sunt de parere ca toata politica din Romania e un fel de circ-bal mascat cu marionete trase de sfori...si marele papusar nici macar nu sta in Romania....si mare atentie-SI DINU PATRICIU la fel a spus-ceva de genul-"vreau si eu sa fiu un oligarh care da comanda partidelor si primului ministru ce sa faca"................adica tot un fel de dictatura cum era si pe vremea lui Ceausescu doar ca e condusa de niste oligarhi mai mari decat PATRICIU care dau ordine politicienilor de fel de "licurici" sa mai suga (exact cum a recunoscut si Basescu despre el insusi si despre Nastase)....As vrea sa am un raspuns de la DVS pe tema asta,daca se poate cinstit si fair-play,eventual chiar aici online//MULTUMESC
ANONIM
07 Aug 2018

AM AUZIT CA SEFULMUISTILOR DIN DIASPORA A RENUNTAT LA MITINGUL DE PE 10 AUGUST ASA CA VA FI CIRC SI DEBANDADA FUM, SANGE SI JANDARMI UCISI DE CATRE TEMBELUL OVIDIU GROSU
@ ANONIM
07 Aug 2018

Cam asa se pare ...ăștia sunt asa zisi patrioti ...IN REALITATE NISTE LAȘI....CARE NU ISI ASUMA RASPUNDERI.... si apar hainele...SICĂ...bubosul...AVORTONI DE LA USR...sper ca va fi acolo si cucuveua care cânte ls clarinetul bubosului ...
VASILE
10 Aug 2018

Nu e niciun miting al “diasporei”, de altfel nici nu exista o adevarata “diaspora” romaneasca…Organizarea si jocul mediatic sunt in integralitate ale serviciilor, iar scopul este de a inlatura orice contracandidat al lui KWJ.Motivul este foarte simplu, organele au nevoie la Cotroceni de o marioneta care sa le conserve privilegiile si sa nu le deranjeze afacerile…
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine