2020-08-07 01:48

Dacian Cioloş: Banii pentru autorităţile locale, alocaţi de multe ori netransparent

 |  12:42
Dacian Cioloş: Banii pentru autorităţile locale, alocaţi de multe ori netransparent

Premierul Dacian Cioloş a declarat, luni, că mai multe autorități publice locale se bazează aproape exclusiv pe diferite tipuri de transferuri de la bugetul de stat. Prim-ministrul a ţinut să precizeze că aceste transferuri sunt alocate de multe ori „netransparent, după preferințe politice sau alte criterii”.

"Problema resurselor financiare pe care le are la dispoziție administrația publică locală: venituri proprii reduse. Multe autorități publice locale se bazează aproape exclusiv pe diferite tipuri de transferuri de la bugetul de stat. Aceste transferuri sunt alocate de multe ori netransparent, după preferințe politice sau alte criterii. (...) Există riscul foarte serios ca multe dintre obiectivele realizate cu bani europeni să se degradeze și să nu producă serviciile pentru care au fost realizate din lipsa resurselor pentru cheltuielile de operare sau întreținere", a afirmat premierul, potrivit Agerpres.

Dacian Cioloş și-a exprimat speranța că cei care vor dori să candideze pentru un nou mandat vor susține și pachetul antisărăcie lansat de Guvern.

Premierul a susţinut că eforturile și resursele se împart "pe o mulțime de proiecte izolate, necorelate", al căror efect asupra dezvoltării economice este limitat.

"Acest lucru se întâmplă în cazul drumurilor sau al sistemelor de apă, de canalizare sau chiar din punct de vedere al unor școli. Această problemă este legată atât de modul în care au fost elaborate programele de investiții din fonduri naționale sau europene, cât și de coordonarea deficitară la nivel regional sau local, determinând în special fragmentare și lipsa obișnuinței și reflexului de a lucra împreună", a afirmat premierul Dacian Cioloș.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-02-22Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz