2020-07-03 23:31

Dacian Cioloș DĂ SEMNALUL: ”Suntem gata să ne ASUMĂM guvernarea”

 |  19:22
Dacian Cioloș DĂ SEMNALUL: ”Suntem gata să ne ASUMĂM guvernarea”

Dacian Cioloș, a declarat, miercuri, că Alianța USR -PLUS este pregătită să-și asume guvenarea, dar lucrurile trebuie luate pe rând, primul pas fiind demiterea Executivului Dăncilă. ”Noi suntem gata să ne asumăm guvernarea pentru a pune România pe o direcție sănătoasă”, a spus liderul PLUS la Digi 24. Declarația sa vine după ce, marți, liderul USR, Dan Barna, a spus că formațiunea sa va intra în guvern doar după alegeri, anticipate sau la termen.

În ce privește eventuale negocieri cu PNL, acesta a spus că o ”să vină momentul în care să ne așezăm la masă pentru a discuta detaliile”, dar lucrurile trebuie făcute pe rând: ”Guvernul acesta trebuie să cadă”. 

”După ce acest guvern va pica sunt multiple soluții. Suntem gata să contribuim la o soluție pozitivă care să scoată România din acest impas care se numește PSD”, a adăugat Cioloș. 

Întrebat despre partidul de la guvernare, liderul PLUS a răspuns: ”Nu mai avem ce să discutăm cu PSD, asta ne spun alegătorii, PSD a demonstrat deja ce poate sau, mai degrabă, ce nu poate. Ei fac orice să rămână la guvenare. Ei trebuie să fie la putere pentru a canaliza bani spre baronatele locale pentru ca banii să ajungă la partid”. 

Pe de altă parte, el a spus că ”din experiența 2016 am învățat foarte multe lucruri și nu o să mai facem aceleași greșeli. Am acceptat guvernarea fără să fie foarte clar că există o majoritate care să sprijine reforma”.

Dan Barna a spus marți că nu există niciun dubiu că USR va vota "da” la moțiunea de cenzură împotriva Guvernului anunțată de PNL. De asemenea, el a afirmat că USR nu va intra la guvernare dacă Executivul Dăncilă pică, afirmând că partidul său va intra în guvern doar după alegeri, anticipate sau la termen. 


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-08-28

In legatura cu acest articol...

Rareș Bogdan, reacție FERMĂ: ”Să dăm jos Guvernul cât mai repede”

Dan Barna, solicitare pentru Klaus Iohannis: ”Să ceară DEMISIA premierul Viorica Dăncilă!”

Iohannis dă LOVITURA finală PSD: ”Nu accept nicio propunere de REMANIERE”
Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz