2020-08-04 21:13

Dacian Cioloş, detalii despre exerciţiul derulat de MAI într-o situație de urgență

 |  14:40
Dacian Cioloş, detalii despre exerciţiul derulat de MAI într-o situație de urgență

Premierul Dacian Cioloș a afirmat marţi, la Adevărul Live, că exercițiul pentru verificarea capacității de reacție și de intervenție într-o situație de urgență derulat de MAI are legătură cu tragedia de la clubul Colectiv, precum și cu riscurile de cutremur.

"E legat și de ce s-a întâmplat la Colectiv și, mai ales, de ce a urmat după Colectiv, de deciziile de modificări legislative și procedurale pe care le-am făcut trăgând învățămintele de la Colectiv. E legat și de riscurile de cutremur despre care s-a discutat mult în spațiul public. S-a decis (...) să se organizeze un astfel de exercițiu neanunțat. Sigur că cei de la ISU se așteptau probabil ca, la un moment dat, să se întâmple acest exercițiu, pentru că domnul ministru a spus că va vrea să vadă și cum se aplică în practică aceste noi decizii luate", a afirmat premierul Dacian Cioloș.

Prim-ministrul a mai spus că prin acest exercițiu se dorește verificarea capacității de reacție a instituțiilor abilitate.

"Noi am decis deja, în urmă cu câteva săptămâni, ca, după ce am venit cu anumite modificări legislative, prin care am adaptat procedurile de lucru la Inspectoratul pentru Situații de Urgență și la nivel de prevenție, dar și la nivel de intervenție în situații de urgență, mai ales în situații de catastrofe naturale sau de accidente de mare amploare, (...) să vedem nu doar dacă aceste elemente teoretice au fost asimilate la nivel administrativ, dar să vedem și cum sunt ele puse în practică și care este capacitatea de reacție a instituțiilor abilitate", a completat Dacian Cioloș.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-11-01

In legatura cu acest articol...

MAI: Simulare de cutremur cu magnitudinea de peste 7 grade pe scara Richter
Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz