2020-01-28 16:34

Dacian Cioloş: Discuțiile purtate în SUA nu au vizat subiectul gazelor de șist

 |  07:46
Dacian Cioloş: Discuțiile purtate în SUA nu au vizat subiectul gazelor de șist

Premierul Dacian Cioloș a declarat miercuri, într-o conferință de presă la Ambasada României la Washington, că discuțiile purtate în SUA nu au vizat subiectul gazelor de șist.

"Nu am discutat despre gazele de șist. Au fost, sigur, discuții mai ales legate de exploatările offshore. Sunt companii americane care au astfel de proiecte și i-am încurajat să continue astfel de proiecte, discutând mai ales de infrastructura de transport energetic pe care Guvernul are intenția să o susțină, inclusiv acea conductă BRUA între România — Bulgaria — Ungaria — Austria, care ar lega Marea Neagră cu restul Europei, cât și de celelalte proiecte de interconectare cu țările vecine, care la fel ar crea anumite facilități pentru companiile care ar urma să exploreze gaze în Marea Neagră", a afirmat premierul Dacian Cioloș, potrivit Agerpres.

Prim-ministrul a mai spus că "dacă aceste capacități vor fi valorificate, ar însemna că România ar putea în câțiva ani de zile să devină un exportator de energie, și atunci toate aceste chestiuni legate de interconectări și de capacitate de infrastructură de transport sunt esențiale pentru aceste companii".


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-05-26Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine