2020-08-11 16:53

Dacian Cioloş: Generația nouă din România a început să se trezească şi să coboare în stradă

 |  11:58
Dacian Cioloş: Generația nouă din România a început să se trezească şi să coboare în stradă

Premierul Dacian Cioloş a declarat, vineri, că generația nouă din România a început să se trezească în ultimii ani, să nu mai stea doar în fața calculatorului, pe Facebook, ci să coboare în stradă atunci când este cazul.

"Când am ajuns, așa un pic luat prin surprindere, să îmi asum conducerea acestui Guvern pentru o perioadă scurtă, mi-am dat seama că foarte multe lucruri nu o să se poată face cu o administrație care are nevoie să fie motivată și redinamizată. (...) Și atunci mi-am spus că una din căile prin care putem să demarăm anumite schimbări este să pornim de la experiențe (...) pe care societatea civilă le are. (...) Și am observat în acești ultimi ani, mai ales în ultimii doi-trei ani, că societatea civilă și generația nouă din România au început să se trezească, să nu mai stea doar, nu la televizor, ci în fața calculatorului, pe Facebook, să coboare și în stradă când e cazul și să ia și inițiativa, atunci când simte că poate să schimbe ceva", a afirmat Dacian Cioloș, potrivit Agerpres.

Prim-ministrul a susţinut că această experiență din ultimii ani poate fi folosită și pentru reformarea statului.

"Și mi-am spus că această experiență care s-a capitalizat deja de câțiva ani de zile poate să fie folosită și poate să contribuie la reformarea statului, la eficientizarea lui. Și, de aceea, mi-am dorit, am și luat în jurul meu consilieri oameni care provin din societatea civilă și care au înțeles destul de rapid cum putem face puntea de legătură între ceea ce fac organizații neguvernamentale și ceea ce fac diferite instituții publice și am dorit să implicăm și să transferăm pe cât posibil, sigur cu un pic de nebunie și curaj, (...) această experiență către instituții publice", a completat Dacian Cioloș.

Premierul a ţinut să precizeze că prin programul "Teach for Romania" se transmite nu doar cunoaștere, ci și o stare de spirit.

"Cei care ați demarat acest program ați transmis nu doar cunoaștere la nivel mental, ci ați transmis și stare de spirit. Și eu cred că în felul ăsta se construiește omul societății pe care ne-o dorim, care să poată să judece lucrurile pe ambele planuri și ăsta e unul din punctele voastre forte. Ceea ce faceți voi la 'Teach for Romania' mi se pare semnificativ din mai multe puncte de vedere. (...) În primul rând, cred cu tărie și nu spun cuvinte mari că democrația din România poate fi redefinită, reîncărcată, să spun așa, doar prin implicarea noastră a tuturor acolo unde simțim că suntem utili și recunoscând modalitatea și asumându-ne modalitatea în care credem că putem fi cel mai utili societății, dincolo de imagine publică, de salarizare ș.a.m.d", a afirmat Dacian Cioloș.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-06-03Parerea ta...

CROCODILUL FLAMAND
03 Iun 2016

CE TOT BATEM CAMPII...ROMANIA A FOST JEFUITA DE CAMARILA DIN SPATELE REGIMULUI CEAUSESCU,CARE NE CONDUCE SI ASTAZI...ASCUNSI PRIN DIVERSE PARADISURI FISCALE CU DENUMIRI FANTEZISTE...CE MAI TREBUIE SA SE INTAMPLE CA SA TERMINAM ODATA CU MIZERIA ASTA?....UN PROCES GEN NURENBERG PROBABIL...SI EXECUTII PE STADIOANE...CUM ZICEA VADIM?.....NICI EU NU AM VREO SUGESTIE,DAR ORICUM FARA O SCHIMBARE COMPLETA SI RADICALA SE VEDE CA PIERDEM TIMPUL...SI NI SE FURA TOTUL..DE CATRE OLIGARHII CARE S-AU PERPETUAT DUPA 1989 CU AJUTORUL C-I-A SI FMI...(CAPITALISTII DE JAFO-CUMETRIE CREATI DE ILIESCU)
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz