2020-01-29 14:03

Dacian Cioloş: Guvernul va organiza alegerile cu mai mult respect pentru românii din diaspora

 |  07:09
Dacian Cioloş: Guvernul va organiza alegerile cu mai mult respect pentru românii din diaspora

Premierul Dacian Cioloș le-a transmis, marţi seară, reprezentanților comunității românești din Belgia că Guvernul va încerca să organizeze alegerile "cu mai mult respect" pentru românii din diaspora.

"La sfârșitul anului o să fie alegerile parlamentare și sper ca și (...) comunitatea românească din Belgia să fie la fel de prezentă și de proactivă așa cum a fost și la alte tipuri de alegeri. La alegerile prezidențiale și eu am avut plăcerea, nu știu dacă pot să-i spun plăcerea, să votez aici sau să am tentativa de a vota aici în primul tur. Vă dați seama că, cu atât mai mult cu cât am trecut și eu și alți membri ai Guvernului care erau în perioada respectivă aici prin experiența asta, unul dintre obiectivele noastre anul acesta este să organizăm alegerile, inclusiv pentru românii din afară, într-un alt mod, cu mult mai mult respect pentru dumneavoastră în primul rând", a afirmat premierul.

Dacian Cioloş a mai spus că o astfel de organizare a scrutinului "se face cu costuri destul de mari, nu doar costuri financiare, dar și de mobilizare a resurselor umane".

"Cred că e un efort care nu numai că merită să fie făcut, dar pe care trebuie să îl facem și trebuie să obișnuim și administrația de acasă, din România, că efortul ăsta e obligatoriu dacă vrem să ne simțim toată comunitatea românească, fie că trăim în România sau în altă parte (...), că aderăm la același neam, la același popor și că avem împreună aceeași responsabilitate legat de cum merg sau nu merg lucrurile acasă. Deci din punctul ăsta de vedere pot să vă asigur că o să facem tot ce ține de noi să organizăm alegerile cât mai bine", a subliniat premierul Dacian Cioloș.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-03-09Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine