2020-08-13 00:56

Dacian Cioloş, în vizită oficială la Paris. Terorismul şi migraţia, printre subiectele abordate

 |  13:32
Dacian Cioloş, în vizită oficială la Paris. Terorismul şi migraţia, printre subiectele abordate

Premierul Dacian Cioloş va face, în perioada 20-21 ianuarie, o vizită oficială la Paris, la invitaţia preşedintelui francez François Hollande. Principalele subiecte abordate în cadrul discuţiilor vor viza aderarea României la spaţiul Schengen, precum şi terorismul şi migraţia.

"Principalele subiecte abordate în cadrul discuţiilor cu oficialii francezi vizează relaţiile istorice privilegiate dintre România şi Franţa, intensificarea ritmului pentru finalizarea proiectelor din Foaia de parcurs a Parteneriatului strategic cu Franţa, dinamizarea relaţiilor economice şi consolidarea contactelor cu mediile de afaceri, consolidarea cooperării sectoriale în domenii de interes comun, dar şi subiecte importante de pe agenda europeană şi internaţională, precum terorismul, migraţia şi politica de securitate a Uniunii Europene. De asemenea, vor mai fi abordate subiecte precum aderarea României la spaţiul Schengen, viitorul raport al Comisiei Europene referitor la Mecanismul de Cooperare şi Verificare, dar şi cooperarea în procesul de pregătire a ţării noastre pentru preluarea mandatului Preşedinţiei Consiliului UE", se precizează în comunicatul de presă.

Guvernul a mai anunţat că la dejunul de lucru va participa şi premierul francez, Manuel Valls. De asemenea, premierul Dacian Cioloş va avea întrevederi şi cu preşedintele Senatului Republicii Franceze, Gerard Larcher, şi cu preşedintele Adunării Naţionale, Claude Bartolone.

Prim-ministrul român se va întâlni cu reprezentanţi ai comunităţii româneşti din Franţa iar, la universitatea franceză SciencesPO, cu un grup de studenţi şi masteranzi români.

Potrivit sursei citate, în seara zilei de 20 ianuarie, premierul Dacian Cioloş va avea un mesaj în deschiderea concertului care marchează Ziua Naţională a Culturii Române, concert susţinut de maestrul Eugen Doga, organizat de Ambasada României la Paris împreună cu Ambasada Republicii Moldova.

Prim-ministrul va face o vizită şi la atelierul, devenit muzeu, al sculptorului român Constantin Brâncuşi.

Din delegaţia oficială fac parte ministrul Economiei, Comerţului şi Relaţiilor cu Mediul de Afaceri, Costin Borc, şeful Cancelariei prim-ministrului, Dragoş Tudorache, ministrul Afacerilor Externe, Lazăr Comănescu, şi ministrul Culturii şi Cultelor, Vlad Alexandrescu.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-01-19Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz