2020-02-28 18:05

Dacian Cioloş, întâlnire la Washington cu vicepreşedintele SUA, Joseph Biden

 |  08:32
Dacian Cioloş, întâlnire la Washington cu vicepreşedintele SUA, Joseph Biden

Premierul Dacian Cioloş se întâlneşte marţi la Washington cu vicepreşedintele SUA, Joseph Biden. Prim-ministrul a afirmat că este "o ocazie pentru a discuta oportunităţile enorme oferite de Romania în regiunea Mării Negre”.

Întrevederea cu Joseph Biden din 24 mai este o ocazie pentru a discuta despre oportunităţile enorme oferite de Romania in regiunea Mării Negre mai ales în privinţa investitiilor si dezvoltării infrastructurii, inclusiv producţia şi transportul de energie. Vom pune accentul pe potenţialul energetic al României de producţie de gaz din Marea Neagră. Este, de asemenea, o ocazie suplimentară de a ne consulta înaintea summit-ul NATO de la Varşovia. România doreşte sprijinul activ al SUA pentru o prezenţă Aliată înaintată pe tot flancul estic, de la Marea Baltică până la Marea Neagră. Vom continua discuţiile cu partea americană pe propunerile noastre în perspectiva summit-ului", a precizat premierul Dacian Cioloş pentru MEdiafax, întrebat ce "pune pe masă" România la întâlnirea cu vicepreşedintele SUA.

Chestionat în continuare care sunt avantajele estimate pentru România în urma vizitei de lucru pe care o va face în SUA, Dacian Cioloş a spus: "Consolidarea dimensiunii economice a Parteneriatului Strategic, astfel încât cooperarea economică să atingă acelaşi nivel înalt de excelenţă şi dinamică pozitivă precum interacţiunea pe palierul politico-militar. Vom prezenta la Washington viziunea noastră privind rolul României în regiunea Mării Negre şi interesul nostru, nu numai în domeniul securităţii, ci şi în dezvoltarea relaţiilor economice".


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-05-24Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine