2020-01-29 04:00

Dacian Cioloş, la Riga: Așteptăm semnale pentru accesul produselor agro-alimentare românești pe piața din China

 |  09:19
Dacian Cioloş, la Riga: Așteptăm semnale pentru accesul produselor agro-alimentare românești pe piața din China

Premierul Dacian Cioloș a declarat sâmbătă seara, la Riga, că așteaptă "semnale concrete" din partea autorităților chineze pentru accesul produselor agro-alimentare românești pe piața din China, fiind vorba în special de carne şi produse din carne.

"Așteptăm semnale concrete din partea autorităților chineze pentru accesul produselor agro-alimentare românești pe piața chineză. Mă gândesc în primul rând la carne și la produsele din carne. Există deja acces pentru un operator pentru carne de porc, dar ne așteptăm și la alți operatori, (...) și în alte domenii în producția de carne", a afirmat Dacian Cioloș, sâmbătă, în timpul unor declarații de presă acordate la Riga, conform unei înregistrări publicate pe pagina de YouTube a Guvernului.

Premierul a mai spus că este necesară acordarea certificatelor de export care să permită accesul produselor românești pe piața chineză.

"E vorba de acreditarea companiilor românești, care produc carne și care doresc să exporte. Această acreditare se face cu fiecare caz în parte, pornind și de la situația sanitar-veterinară a acestor întreprinderi românești și aici, Autoritatea Sanitar-Veterinară este în contact cu autoritatea similară din China, însă e nevoie și de un impuls la nivel înalt pentru acest lucru. Cunosc bine acest subiect încă de pe vremea când eram comisar european și știu că dincolo de partea tehnică e nevoie de un impuls și la nivel guvernamental", a completat Dacian Cioloș.

Prim-ministrul a ţinut să precizeze că este interesat și de dezvoltarea turismului între cele două țări.

"În acest sens, s-au făcut deja pași pentru a se facilita partea administrativă a obținerii vizelor pentru turiștii chinezi, care vizitează România, și (...) ar exista o oportunitate chiar a unor chartere din China, cu destinație București, destinație directă", a subliniat premierul Dacian Cioloş. 


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-11-06Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine