2020-07-04 16:08

Dacian Cioloş, la Washington. Ce spune despre programul Visa Waiver

 |  07:24
Dacian Cioloş, la Washington. Ce spune despre programul Visa Waiver

Premierul Dacian Cioloş a declarat miercuri, la Washington, că nu ne putem aștepta la decizii formale legate de programul Visa Waiver în perioada imediat următoare.

"Am abordat și acest subiect cu vicepreședintele Biden ( al vizelor pentru cetățenii români-n.r). (...) Partenerii noștri americani înțeleg interesul și așteptările României pentru a găsi soluții în acest sens. Sigur, ne-au reamintit că există anumite criterii, pe care în mare parte le respectăm, e doar acel criteriu privind numărul de dosare sau procentul de dosare respinse privind solicitările de viză. E un subiect care este în dezbatere în Congres. Știm și faptul că deciziile nu depind atât de mult de Administrație, cât mai ales de Congres, mai ales fiind și în Statele Unite un an electoral, este un subiect vizavi de care nu ne putem aștepta la decizii formale în perioada imediat următoare", a afirmat Dacian Cioloș, într-o conferință de presă la Ambasada României în SUA, transmite Agerpres.

Premierul a ţinut să precizeze că autoritățile române vor continua să insiste pe acest subiect.

"Este important și pentru noi ca autoritățile americane și prietenii americani să înțeleagă că atunci când vorbim de un parteneriat, și mai ales de un parteneriat strategic, avem și noi din acest punct de vedere așteptări", a completat premierul Dacian Cioloş. 


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-05-26Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz