2020-02-28 17:54

Dacian Cioloș pleacă într-o vizită oficială în America

 |  21:54
Dacian Cioloș pleacă într-o vizită oficială în America

Scopul vizitei pe care premierul Cioloș o va face în SUA și al întâlnirii cu vicepreședintele american Joseph Biden este "evidențierea succesului Parteneriatului Strategic cu SUA în domeniul securității, precum și articularea unei dimensiuni economice de o ambiție similară", potrivit Guvernului.

Executivul transmite, printr-un comunicat de presă, că premierul Dacian Cioloș va face o vizită de lucru în Statele Unite ale Americii, în perioada 22-25 mai, în cadrul căreia va avea o întrevedere cu vicepreședintele SUA, Joseph Biden, conform Mediafax.

De asemenea, șeful Executivului va avea întâlniri cu o serie de înalți oficiali ai Administrației americane, cu reprezentanți ai mediului de afaceri, precum și cu membri ai comunității românești din zona Washington.

"Conceptul vizitei este construit în jurul sintagmei From shared security to shared prosperity. Scopul este evidențierea succesului Parteneriatului Strategic cu SUA în domeniul securității, precum și articularea unei dimensiuni economice de o ambiție similară, pornind de la profilul de astăzi al României, caracterizat prin creștere economică, stabilitate și predictibilitate", se arată în comunicat.

Din delegația oficială condusă de prim-ministrul Dacian Cioloș vor face parte ministrul Afacerilor Externe, Lazăr Comănescu, ministrul Energiei, Victor Grigorescu, șeful Cancelariei prim-ministrului, Dragoș Tudorache, și secretarul de stat, Manuel Costescu, Departamentul pentru Investiții Străine și Parteneriat Public-Privat.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-05-13Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine