2019-12-06 05:49

Dacian Cioloş, precizări despre alerta privind produsele românești din lapte de oaie

 |  12:21
Dacian Cioloş, precizări despre alerta privind produsele românești din lapte de oaie

Premierul Dacian Cioloș a declarat, luni, că alerta emisă la nivel european cu privire la produsele românești din lapte de oaie a fost greșită. Prim-ministrul a ţinut să precizeze că a cerut clarificări în acest sens.

"Nu e vorba de toată producția. Am cerut încă de vineri clarificarea situației cu Comisia Europeană vizavi de alerta care a fost făcută de italieni și am înțeles că problema acolo a fost. A fost o alertă greșit dată de autoritățile italiene, care odată că au vorbit de laptele de oaie, și nu de laptele de vacă, și mai mult, înțeleg (...) — și domnul ministru (al agriculturii, Achim Irimescu — n.red) poate să confirme, pentru că pe dânsul l-am rugat să clarifice situația și cu Comisia Europeană — că, în sistemul acesta de alertă, autoritățile statelor membre introduc elementele de alertă. Ele doar sunt centralizate de Comisie și apoi sunt trimise către toate statele membre din piața comună. Înțeleg că alerta a vizat exact produsele de la Brădet, și nu altele. Comunicarea care a venit de la Comisie a fost prea generală și am cerut clarificarea lucrurilor. Din punctul meu de vedere lucrurile sunt clare. Alerta a vizat greșit inițial produsele din lapte de oaie și înțeleg că a fost corectată apoi cu lapte de vacă, și nu la nivel național, pentru toate produsele românești, ci pentru produsele care într-adevăr au fost identificate", a afirmat premierul Dacian Cioloș, în cadrul unei conferinţe de presă la Alba Iulia, transmite Agerpres.

Prim-ministrul a susţinut că va lua "o poziție foarte clară" pe această temă.

"Asta e poziția mea și, dacă se întâmplă să fie lucrurile altfel, am și transmis prin Reprezentanța noastră la Bruxelles către Comisia Europeană, că, dacă aceste lucruri nu sunt clarificate, eu voi lua o poziție foarte clară. Nu pot să accept astfel de erori care au impact asupra economiei agroalimentare românești. Și știu foarte bine despre ce vorbesc", a precizat Dacian Cioloș.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-03-21Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray