2019-11-21 08:33

Daea, după ce virusul pestei porcine a ajuns în Teleorman: Îmi pun semne de întrebare dacă a fost pus intenţionat

 |  16:01
Daea, după ce virusul pestei porcine a ajuns în Teleorman: Îmi pun semne de întrebare dacă a fost pus intenţionat

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a declarat, joi, că se întreabă dacă pesta porcină africană a fost declanşată intenţionat, în condiţiile în care virusul a ajuns şi în judeţul Teleorman.

Reacţia ministrului a venit în contextul în care fiul liderului PSD Liviu Dragnea, Valentin Ştefan Dragnea, deţine o fermă de porci în judeţul Teleorman.

Primul caz de pestă porcină africană a fost confirmat marţi în judeţul Teleorman, virusul fiind descoperit la un porc mort, aruncat lângă o pădure.

Joi, Daea a spus că autorităţile trebuie să cerceteze acest caz pentru a vedea dacă este vorba despre o acţiune premeditată.

”Eu spun clar că îmi pun semne de întrebare dacă a fost intenţionat, dacă e o nesăbuinţă a cuiva. Organele abilitate vor stabili care e situaţia. Eu îmi pun semne de întrebare şi toţi ne punem semne de întrebare cum pot să ajungă două cadavre în pădure pur şi simplu. Iată de ce autoritatea sanitar-veterinară a solicitat Direcţiei Sanitar-Veterinare din Teleorman să ia măsurile care se impun, să ceară sprijinul organelor abilitate pentru a vedea despre ce este vorba. Nu ne putem juca cu asemenea situaţie. (...) Trebuie să înţeleagă toţi că e boală extrem de periculoasă”, a spus Petre Daea, într-o intervenţie telefonică la Antena 3.

Reprezentanţii Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Teleorman au anunţat marţi că doi porci au fost găsiţi morţi în apropierea pădurii din localitatea Slobozia Mândra, iar autorităţile au recolat probe de la cadavre.

Ulterior, analizele au confirmat că unul dintre cei doi porci avea virusul peste porcine africane, iar cele două cadavre au fost îngropate.

Autoritatea Naţională Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor anunţase, săptămâna trecută, că au fost confirmate aproape o mie de focare de pestă porcină africană în 246 de localităţi din 13 judeţe.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-10-18Parerea ta...

BESTII ORDINARE
18 Oct 2018

SI NOI POPORUL ROMAN NE INTREBAM DACA, GUVERNANTI SI MINISTRII CA TINE NAROZI N-AU FOST PUSI INTENTIONAT PE FUNCTII PENTRU A NE AFUNDA TARA PE FUNDUL PRAPASTIEI
BOLSEVICII
18 Oct 2018

Berbecul prost daea a scapat de sub control pesta porcina si a distrus toate complexele de suine din tara. Acest incompetent trebui sa raspunda in fata unui complet de judecata pentru acest act criminal. Acest guvern trebui ars pe rug ca sa dispara virusul psd al prostiei si incompetentei.
ANONIM
18 Oct 2018

boala a fost pusa de Ciolos la Satu mare si in dobrogea De acolo s a intins peste tot Pe bubos trebue sa l strangeti de coite pana spune tot
ANONIM
18 Oct 2018

Ăștia opresc rachete nucleare.Daea nu poate opri virusul : slab ...
ANGAJAT BOLSEVIC
18 Oct 2018

ai demonstra ca esti angajatul acestui monstruos ziar bolsevic si platit de mafia psd si inca ma pissssss nu viiiiii
DISTRUGEREA TARI
18 Oct 2018

INGRASAMINTELE SI CONCENTRATELE CU VITAMINE , BAGATE IN SACI DE MINCARE PENTRU PORCI . TOTUL ESTE DE VINZARE LA MAGAZINELE DIN SATE SI CARTIERE . ACESTE VIN DIN AFARA . NU ESTE NICI UN CONTROL ASUPRA LOR , DE MINISTERUL AGRICULTURI SI SANATATI .
Doresc sa comentezMAI VECHI...

Daea și Flutur l-au răsucit în mormânt pe Zăroni Potrivit Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA), pesta porcină africană a fost semnalată în 207 localități din 12 județe, cu un număr total de peste 900 de focare (dintre care 13 în exploatații comerciale industriale, unul în abatorul aparținând unei ferme și unul într-o exploatație comercială de tip A) și 57 de cazuri la mistreți
17 Sep 2018

PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray