2019-11-22 05:25

Dan Barna a făcut anunțul! Ce condiții îi pune lui Orban, pentru a susține guvernul PNL

 |  14:31
Dan Barna a făcut anunțul! Ce condiții îi pune lui Orban, pentru a susține guvernul PNL

Dan Barna a făcut publice condițiile pe care i le va pune lui Ludovic Orban, pentru ca parlamentarii USR să voteze pentru învestirea guvernului PNL.

Astfel, președintele USR a anunțat că îi va solicita premierului desemnat Ludovic Orban o listă cu echipa guvernamentală a noului Cabinet. Liderul USR a adăugat că marți va discuta cu președintele PNL despre alternativele pe care le va prezenta acesta, având în vedere că nu mai există majoritate parlamentară, conform Mediafax.

„Sunt mai multe variante, asumarea răspunderii pe niște proiecte de lege (...), mai sunt elemente legate de Secția Specială, legate de legile justiției, chestiunea cu pensionarea anticipată a magistraților. Am văzut ieri că nu există majoritate, astăzi vom discuta concret despre ce alternative va prezenta premierul. De asemenea, am vrea să vedem și voi solicita premierului o listă a Cabinetului la care s-a gândit”, a declarat Dan Barna, marți, la RFI.

Președintele USR a adăugat că, în cazul în care Ludovic Orban își asumă răspunderea pentru „Fără Penali”, alegerea primarilor în două tururi și abrogarea recursului compensator, atunci va susține fără probleme noul Executiv.

„Este unul din scenariile foarte posibile. Dacă premierul își asumă răspunderea, avem o garanție că într-adevăr PNL intenționează cu adevărat să meargă în această direcție a reformelor și asta o să susținem fără nici un fel de problemă”, a explicat Barna.

Biroul permanent al Camerei Deputaților a respins introducerea pe ordinea de zi a plenului de luni a proiectelor privind alegerea primarilor în două tururi, inițiativa legislativă „Fără penali”, precum și abrogarea recursului compensatoriu, solicitare formulată de către PNL.

Ulterior deciziei conducerii Camerei, Ludovic Orban a afirmat că formarea majorității parlamentare este necesară pentru învestirea guvernului, iar formarea acesteia pentru adoptarea unor proiecte legislative, nu ține de PNL, deoarece fiecare partid decide ce poziție are.

USR urmează să aibă o nouă rundă de negocieri cu Ludovic Orban, marți, la ora 15.00, la Parlament.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-10-22Parerea ta...

Doresc sa comentezMAI VECHI...

Fuga de (la) guvernare. Totuși, cine câștigă? Proaspăt părăsită și jignită de fostul coleg de căsnicie politică, Viorica Dăncilă își plânge pe umărul jurnaliștilor drama femeii abandonate, își pune armura de președinte dur de partid și promite să respecte în continuare Sfântul Program de Guvernare, lăsat cu limbă de moarte de Liviu Dragnea
29 Aug 2019 |

PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray